Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prehistorická mořská voda léčí na břehu řeky Dyje

27. 09. 2007 | Péče o tělo
Mořská voda je lékem, který je nenahraditelný. Přesto ale není třeba jezdit kvůli jejím účinkům až k dalekému moři. Při troše pohodlnosti stačí zajet si na jih Moravy, do malebné Lednice. Zdejší lázně – nejmladší lázeňské zařízení v České republice - mají totiž mořské vody na rozdávání. A ještě je stará miliony let!

Specialitou a základním přírodním léčivým zdrojem lednických lázní je jodobromová voda, která patří mezi nejkvalitnější vody svého druhu v Evropě. Tato voda – známá spíše jako solanka - má vysoký obsah jodových solí s poměrně nízkou mineralizací. Zdejší ložiska této silně mineralizované jodobromové vody se mohou pochlubit obsahem jodidů přesahujících 30 miligramů na litr a bromidů v rozmezí 40 – 60 miligramů v litru.

mořská voda Účinky lednické jodobromové minerální vody působí blahodárně na pohybové ústrojí, stavy po úrazech a operacích, na neurologické nemoci a nemoci oběhového systému, gynekologické potíže a stavy po popáleninách. Přírodní léčivý zdroj minerální vody pak doplňují skvělé lázeňské procedury, jako například hydroterapie, masáže, peloidní zábaly, kryoterapie, elektroléčba, uhličité koupele, reflexní terapie, kineziterapie a další. Ve spojení s návštěvou tohoto romantického kraje v jihovýchodním cípu České republiky působí zdejší lázně opravdu oživujícím způsobem.

A kde se tady tak stará vody z moře vzala?

mořská voda Poměrně jednoduše. Před dávnými věky tu bylo dno prehistorického moře a když se při třetihorním vrásnění Morava zvedla, zůstala mořská voda uvězněna v podzemních slujích. A protože je tento kout Moravy znám – vedle vína a nádherné historie - také těžbou ropy a zemního plynu, objevili tu v padesátých letech minulého století naftaři při těžbě ropy i vodu, která obsahuje výrazné množství jodu.

Nejprve v tomto koutu Moravy vznikly lázně v Hodoníně, v letošním roce k nim přibyla mladá sestřička v podobě lázní v Lednici. A hned si získala srdce mnoha těch, kteří si účinky solanky nemohou vynachválit.

Účinky přírodního jodu obsaženého v solance:

mořská voda Má výrazné celkové protizánětlivé a lokální hojivé účinky
Působí biostimulačně - podporuje výživu tkání
Účinným způsobem zlepšuje funkci cévního systému
Přírodním způsobem desinfikuje
Sublimuje (uvolňuje se do ovzduší) a tím blahodárně působí na dýchací cesty.


MUDR. Svatopluk Svoboda
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !