Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Profesionální péče o problémovou pokožku nohou

19. 07. 2009 | Péče o tělo
Když mluvíme o zdraví měli bychom myslet i na zdravé nohy. Právě nohy jsou enormně namáhány a trpí různými neduhy. Všeobecně je známý problém plísní, potivosti nohou a s tím pochopitelně spojených pachů.

Neméně aktuálním problémem je stav pokožky. Pokožka nohou silně vysychá, potřebuje výživu a regeneraci. Jedním z důsledků nepříznivého stavu pokožky je rohovatění na hranách chodidel. Někdy je tato pokožka nápadně silná s prasklinami, které jsou velmi bolestivé. K rohovatění pokožky přispívá i plíseň na nohách. Prostě nohy potřebují ošetření jako kterákoli jiná část těla.

Profesionální péče o problémovou pokožku nohouSpeciální péči potřebuje problémová pokožka zejména pak tzv. diabetická noha. Diabetická noha je rámcový termín pro zdravotní problémy dolních končetin, které se vyskytují u pacientů trpících cukrovkou. Díky cévním anomáliím, diabetické neuropatii a tendenci k pomalému hojení ran se u diabetiků při poranění nohou vyskytují relativně často infekce nebo dokonce odumírání tkání.

Prevencí tohoto onemocnění je v první řadě kontrola základního onemocnění - cukrovky, tedy především správné hladiny krevního cukru (glykémie) a dále pravidelné prohlídky nohou u specializovaného lékaře (podiatrie), správná hygiena nohou, vhodná obuv a snaha o zamezení poranění dolních končetin.

Poranění nohou u diabetika vyžaduje komplexní péči poskytovanou zpravidla lékaři - specialisty na diabetes a chirurgii ev. podiatra. Léčba se skládá z odlehčení končetiny (nezatěžování), přiložení vhodných obvazů, podávání antibiotik (proti stafylokokům, streptokokům, a anaerobním bakteriím), odstranění odumřelé tkáně a cévní chirurgie. Pro udržení dobrého stavu pokožky jsou na trhu volně dostupné kosmetické přípravky, které jsou vyvinuti s ohledem na specifické požadavky diabetiků.

Diabet - nemocná nohaJedná se o tonizující přípravky, které obsahují extrakt z jírovce maďalu s příznivým účinkem na prokrvení pokožky a na stav drobných kožních cév, které kůži zásobují. Z dalších příznivých složek lze uvést aluminium allantoinát, který zpevňuje strukturu postižené pokožky. Spolu s vitaminy (vitamin E, D-panthenol) ji pomáhá regenerovat a udržovat její biologické a funkční vlastnosti.

Vhodné jsou přípravky ke zvláčnění pokožky, které pomáhají zacelovat praskliny zejména v místech zvýšené tvorby rohoviny (paty, bérce). Obsahující hydratační přísady (např. urea, glycerin, Lactil komplex), které zabraňují dehydrataci pokožky spojené s jejím rohovatěním. Urea navíc změkčuje nadměrně tvrdý povrch kůže.

Při nákupu vhodných výrobků je dobré vybírat kosmetiku, které je zaměřena výhradně na péči o diabetickou pokožku a která má účinky ověřené klinickými studiemi.

Zdroj: Chemek.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
odporúčam aj kozmetickú vazelinu
Obrázek uživatelky
profil
trpím na praskliny na nohách
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles