Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy a triky na domácí pedikúru

3. 05. 2012 | Péče o tělo
Každá žena to zná. Po dlouhé zimě a deštivém jaru nastává doba, kdy přichází čas odhalit chodidla. Dámy, nezapomeňte se proto během dietních příprav na plavkovou sezonu postarat také o svá chodidla. Toto léto se totiž budou nosit hlavně sandálky, ve kterých neupravené nohy nevypadají vůbec pěkně.

Přinášíme vám několik jednoduchých triků, díky kterým budete mít nožky jak z alabastru a v nových botách přímo zazáříte.
„Tuto sezonu jsou moderní hlavně sandálky všeho druhu, od rozpustilých indiánských až po ty s antickými motivy,“ říká Veronika Sajdoková. „Nezapomeňte si tedy ještě před premiérou nového páru letních bot udělat dobrou pedikúru,“ dodává. Pro krásné nožky nemusíte chodit daleko, někdy stačí zajít pouze do koupelny a s našimi praktickými radami můžete mít za chvilku pedikúru jako ze salonu.

Jak na domácí pedikúru

Tipy a triky na domácí pedikúruNejprve nohám dopřejte lázeň s horkou vodou, která připraví pokožku na další ošetření. Koupel by měla trvat 10 – 15 minut. Zkuste si do vody kromě koupelové soli přidat také pár kapek citrónu, který pomáhá změkčovat kůži. Poté nohy důkladně osušte i mezi prsty, abychom snížili riziko vzniku plísní. Následně můžeme začít s obrušováním zrohovatělé kůže. „Ideální je na to pemza, případně skleněný pilník, který má tu výhodu, že je jemnější a dá se snadno omývat,“ říká pedikérka Markéta Gistrová.

Nejvíce pozornosti věnujte patám, které jsou namáhány chůzí a dochází zde k častému zrohovatění kůže. Během domácí pedikúry se raději vyvarujte používání „seřezávače“, žiletky nebo břitvy. Nešetrným použitím těchto pomůcek si můžete spíše ublížit než pomoci. Po úpravě pemzou nebo pilníkem můžeme nohy “dobrousit“ ještě peelingem. Bohatě vám k tomu postačí i ten tělový.

Sexy nehty

U pedikúry nesmíme zapomínat ani na nehty, které by měly být vždy pečlivě upravené. Pokud na nich máte starý lak, tak ho nejprve důkladně odlakujte. Ke stříhání je důležité použít kvalitní nůžky nebo speciální kleštičky určené přímo na pedikúru. „Nehty zásadně zastřiháváme rovně, aby bolestivě nezarůstaly,“ opakuje důležité pravidlo Markéta Gistrová. Proti zarůstání je také dobré kupovat si vždy správnou velikost bot. „Pokud nás obuv tlačí, nemůžou nehty správně růst a mají tendence zarůstat,“ vysvětluje Veronika Sajdoková.

Malíček se nestříhá, stačí pouze použít pilník. Poté, co nehty ostříháte, je lehce zapilujte, předejdete tak nepříjemnému třepení. Na závěr domácí pedikúry nezapomeňte na mastný krém, kterým dodáme pokožce finální péči. Aby nohy zůstaly krásně měkké, zkuste si je před spaním namasírovat olivovým olejem a vzít si na noc ponožky. Ráno budete svědky zázraku. Pokud olivovou terapii použijete alespoň dvakrát týdně, zapomenete, co to znamená ztvrdlá pokožka na nohou.


Zdroj, foto: CCC Boty

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vše vyžaduje čas a toho má dnešní pracovně vytížený člověk pramálo.
Obrázek uživatelky
profil
Moce hezky popsané. Citron určitě vyzkouším.Já mám pak hezky lehké nohy. Krásný pocit.A pedikůrku je třeba si najít bezvadnou.Jakmile začne zarostlé nehty zařezávat utečte.Na chirurgii není třeba chodit.
Obrázek uživatelky
profil

Na pedikůru chdim každý měsíc výborná věc.
chce si to najít šikovnou paní a ne řezníka.
Obrázek uživatelky
profil
Tak tedy nevím...olivový olej na nohy? To se pak budu celý večer a den klouzat :-D důležité je, aby byly nohy čisté... jako největší problém vidím zápach, svědění a plísně. Preventivně doma používáme chytrou houbu. Večer si šplouchám nohy v koupeli z Biodeuru a mám nožičky jako miminko Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale ne pro každé nožičky!SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles