Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sauna na dosah ruky

9. 05. 2009 | Péče o tělo

V tomto brzkém jarním období na nás číhá za každým rohem mnoho bacilů. Jak předejít tomu, abychom onemocněli? Konzumací vitamínů, to je jasné. A čím dále? Přece otužováním ve studené sprše a v sauně!

Péče o tělo s pomocí pravidelného saunování je pro život velmi prospěšná. Dokonale nás zbaví stresu a dalšího psychického napětí a přináší nám skvělý způsob relaxace. Dnes už v touze po sauně nemusíte vytáhnout paty z domu. Kvalitní domácí saunu si můžete postavit třeba v obýváku.

Sauna v panelákovém bytě, činžovním nebo rodinném domě je praktickou variantou k sauně veřejné. Sice její funkci nedokáže plně nahradit, ale je skvělým doplňkem. Takto budete moci využít saunu kdykoli si jen vzpomenete. Vaše obranyschopnost a tělesná kondice se s pravidelným užíváním očividně zlepší. A pozor! Nejste-li příznivci klasického saunování, protože máte obavu z bakterií, tak vězte, že s touto saunou se už ničeho bát nemusíte. Máte zaručenou jistotu, že vaše sauna je dokonale čistá přesně podle toho, kolik péče ji vy sami budete věnovat.

Jak taková sauna funguje?

Sauny, které jsou vhodné pro použití v interiérech, využívají infračervené záření. To vás spolehlivě prohřeje a připraví váš organismus do správného rozpoložení například před sportovním výkonem. Právě díky infračervenému záření bývají tyto sauny nazývány jako infrakabiny. Díky své velikosti, či lépe řečeno maličkosti, se vejdou kamkoli. Nezoufejte, pokud máte malý byt!     I do něj saunu lehce umístíte. Velikost je přizpůsobena tak, aby se do ní pohodlně vešel alespoň jeden až dva dospělí lidé. A ani atypický prostor není překážkou! Na trhu je k dostání velké množství rozličných typů – rohové, čtvercové, několikahranné a další. Jejich cena závisí jak na velikosti, tak na designu a užitnosti.

Tyto kabiny jsou celkem mladým vynálezem na rozdíl od klasických „finských“ saun. Jejich vznik se datuje teprve do minulého století. To ale nemění nic na jejich oblíbenosti! Jsou totiž vhodné i pro osoby s nějakým onemocněním – a to ať už se jedná o nemoc dýchacích cest, tak o nemoc pohybového ústrojí. Více se v nich zpotíte, protože infrateplo proniká pod kůži a zahřívá celou tkáň.

Méně bere, více dává

Domácí infrakabina je takový neobvyklý domácí spotřebič. Přesto, že to zní divně, tak ji tak můžeme označit. Slouží k prospěchu vašeho těla i duše v každé domácnosti. Stačí ji snadno a rychle zapojit do zásuvky s běžným příklonem, stejně jako jiné domácí přístroje, pak už jen zapnout ohřívání a je to. A nemusíte se obávat ani z vysokého účtu za elektřinu! Taková kabinka nesežere totiž více energie než běžná rychlovarná konvice. Instalace sauny do domácnosti také není nijak náročná. Vámi vybraná sauna je odborníky namontovaná přesně na míru do požadovaného prostoru. Nevyžaduje žádný speciální podklad, stát může v klidu na koberci, kachličkách i parketách. Ani zdi nemusí být nijak speciálně upravené.

Podobně jako klasická sauna je i infrakabina vyrobena ze dřeva, stejně tak i interiér je téměř totožný s běžnou saunou. Zvenku vypadá jako taková malá dřevěná budka. Díky tomu nenarušuje vzhled interiéru a pěkně do něj zapadá. Uvnitř se nachází několik infrazářičů, které produkují teplo o maximální hodnotě 80°C, v reálu je teplota ale o několik stupňů nižší. Mezi další vybavení kabiny patří regulátor teploty, časový spínač, teploměr a světlo.

A jak dlouho byste v takové sauničce měli vydržet? To samozřejmě záleží především na zdravotním stavu. Přesto se uvádí průměrná doba pobytu od 20 – 35 minut. Vše záleží na účelu, za kterým v ní jste – pokud se chcete zahřát před sportem, stačí vám 10 minut, pokud se ohříváte v rámci terapie, je dobré tam vydržet až 45 minut. Dbejte však vždy pokynům výrobce a použití přizpůsobte svému zdravotnímu stavu. Aby pak váš stav nebyl ještě horší!

Zdroj: Spotřebiče.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !