Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Celulitida a jak na ni

9. 11. 2008 | Péče o tělo
Už dost celulitidy. Zbavte se jí a ještě si lépe vytvarujte problémové partie. Jak na to:

Co to je celulitida a jak vzniká

Celulitida nebo-li pomerančová kůže má vzhled nerovného, dolíčkového povrchu, připomínajícího kůru pomeranče především na zadních a bočních stranách stehen, pažích, hýždích a na břiše. Nejčastěji se celulitida vysvětluje ukládáním tuku v podkoží spolu s vázáním vody a zplodin látkové výměny. Tukové buňky se spojují do větších hrudek, které tlačí proti pokožce, čímž stlačují krevní vlásečnice, zhoršuje se zásobování kůže krví, dochází k městnání tkáňového moku, lymfy. V důsledku špatného prokrvení a nedostatečného odvodu zplodin se poškozuje podkožní vazivo.

celulitidaProč celulitida vzniká

1. hormon estrogen
Celulitida souvisí s působením ženského hormonu estrogenu. Estrogeny blokují působení vitaminu E, který podporuje oběh krve, a dále vitaminu B6, který má močopudný účinek a odstraňuje zadržování tekutin v tkáních. Narušení funkce těchto dvou vitaminů stačí ke vzniku narušení ve výměně tekutiny - tuky, což je předpoklad vzniku celulitidy. Celulitida nesouvisí s nadváhou, neboť jí trpí i štíhlé ženy. Hrbolky na kůži totiž nejsou tvořeny zbytečnými zásobami tuku, ale jsou výsledkem změn podkožního tukového vaziva, v němž je zadržována voda. Celulitida může být dědičná. Jako u většiny nemocí se však dědičnost nemusí projevit, pokud se nepřidají další spouštěcí faktory.

2. životospráva
Příčinou, kdy vzniká celulitida je také nesprávná životospráva, kdy je tělo zanášeno toxiny a trpí nedostatkem minerálů a vitaminů. Strava bohatá na živočišné bílkoviny, tuky a cukry (cukr, dorty, čokolády, uzeniny, chipsy,  konzervované potraviny, bílé pečivo, majonézy), dále stres a kouření. Nedostatečný pitný režim. Nadváha.

3. nedostatek pohybu
Celulitida vzniká je-li špatný krevní a lymfatický oběh, který je způsoben nedostatkem pohybu. Lymfa musí v těle proudit a odvádět z něj toxické látky. Samozřejmě, náš lymfatický systém nemá srdce, ale je poháněn svaly. Svaly stisknou mízní cévy proti pokožce při každém svém pohybu, proto byste se měli pohybovat tak často, jak jen můžete.

CelulitidaFáze výskytu celulitidy
Lehká celulitida je viditelná pouze tehdy, když stisknete kůži mezi prsty. Při 2. stupni už vidíte pomerančovou kůži když stojíte, ovšem jakmile si lehnete , zmizí. Třetí stupeň, což je střední celulitida je pomerančová kůže viditelná i když ležíte. V ohnisku celulitidy se nahromadilo velké množství tekutiny, někdy jsou i oslabené krevní vlásečnice a kůže je chladnější.

Jak se celulitidy zbavit

1. aktivace štěpení tukových buněk - Skořicový gel
Používání přípravků, které dokáží rozproudit metabolismus a lymfu v těchto partiích. Kýženého efektu dosáhnete vlastnostmi koncentrovaného extraktu ze skořice, který urychluje metabolismus buněk a navíc napomáhá elasticitě kůže. Buňky jsou tak správně vyživovány a pokožka se postupně regeneruje.

 Skořicový gel či olej způsobuje lokální prohřátí pokožky, rozšíření cév a tím zvyšuje odbourávání tukové tkáně. Po masáži  skořicovým gelem se doporučuje  místa s příznaky celulitidy procvičit, čímž násobíte účinek skořicové silice a tím urychlíte likvidaci tukových buněk (ideální používat pokud chodíte na aerobik a nebo do posilovny).

celulitidaNejlepšího účinku dosáhnete pokud gel vmasírujete do břišních a stehenních partií. Používejte min. dvakrát denně po dobu jednoho měsíce.  Velmi dobré je také namazanou část zabalit na 1-2hodiny do folie. Pokud Vás produkt zaujal tak jeho nabídku a další zajímavé přípravky naleznete zde.
Dále pohyb v jakékoliv formě.
Masáže speciální sisalovou rukavicí ráno a večer.
Střídavé sprchování teplou a studenou vodou (60 – 80 sekund se sprchujte teplou vodou a 20 sekund studenou vodou).

2. zlepšit vnitřní výživu tkání – hroznový olej, jinan dvoulaločnatý, čaj Celustin.
Užívání přípravků, které zlepší vnitřní výživu tkání a chrání před jejími změnami.  Používáním přípravků s obsahem jinanu dvoulaločnatého, semen vinných hroznů. Tyto přípravky zlepší vnitřní výživu tkání, zvýšené odbourávání tuků v buňkách a chrání před změnami pojivové tkáně.
Hroznový olej lisovaný za studena ze semen hroznů obsahuje velké množství bioaktivních látek (zejména oligomerních proantocyanidinů - OPCs). Klinicky byl prokázán vliv těchto látek v hroznovém oleji na zvýšení elasticity pokožky, zvýšení pevnosti kapilár, tepen a žil, zvýšení vitality krevních buněk. Hroznový olej  vykazuje velice silnou antioxidační aktivitu, zejména pak v kombinaci s vitaminem C a E. Hroznový olej redukuje kapilární lomivost.
Jinan dvoulaločný je v přírodním léčitelství znám již 2800 let před naším letopočtem. Každá tkáň s nedostatečnou výživou, tedy krvením, stárne a odumírá. Extrakt z jinanu má regulační účinky na celý kardiovaskulární aparát. Jinan rozšiřuje cévy, snižuje propustnost kapilár a upravuje jejich tonus.

3. zdravý stravovací a pitný režim
Preferujte zeleninu ovoce, celozrnné obiloviny a pečiva, luštěniny a nízkotučné masa a mléčné výrobky. Vypijte 2-3 litry čisté vody bez bublinek a bylinných neslazených čajů, ovocné a zeleninové šťávy.


MVDr. Hana Vyplelová
Zdroj: Dary přírody



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ja ho vyzkousela, chodila jsem trikrat tydne na vacushape a pred navlecenim neoprenu se s nim poctive masirovala. musim rict, ze efekt ma, chtelo by to ale opravdu poctive se s nim mazat pred kazdou fyzickou aktivitou
Obrázek uživatelky
profil
tayk by mě zajímalo, jestli to už někdo zkusil Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
no, velmi zajímavý článek. sice pro mou "postavičku" by asi nepomohl ani náklaďák skořice, ale dám to přečíst dceři, která ač šíhlá a cvičí,trošku celulitidy má. díky za tip, hlavně aby to fungovalo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles