Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapomeňte na jarní únavu a rýmičky. Víme, co proti nim pomáhá!

15. 03. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Zdrojů jarní únavy je mnoho a zjednodušeně je její příčinou únava organismu po náročném zimním období plném tmy, infekcí a smogu. Na jaře je pak organismus hlavně alergiků navíc pokoušený probouzející se přírodou. Většině faktorů, které se na jarní únavě podílejí, se moc nevyhneme, ale můžeme se posilnit tak, aby proti nám neměly šanci. Kouzelnými pomocníky jsou přírodní vitamíny a antioxidanty. A jak známo, nejlépe působí ty, které jsou našim tělům přirozené, tedy ty, které pocházejí z našich zeměpisných šířek. Nakopněte tedy svou imunitu českými lahůdkami a nedejte jarní únavě šanci!

Asi už jste slyšeli o rakytníku jako o české superpotravině, ale znáte arónii? Vsadíme se, že jste ji mnohokrát viděli a prošli jste okolo ní bez toho, abyste věděli, jaký poklad jste minuli. Ona je totiž na pomoc proti jarní únavě podobně účinná jako rakytník, jen se to o ní tolik neví.

ArónieArónii se přezdívá „nejzdravější živý plot” a její keře obsypané černými bobulkami poznáte na první pohled. Rostou často divoce v zahradách, parcích i na okrajích lesů, a pokud plody nesklidí dřív ptáci, dozrávají na konci srpna a v září. Blahodárné působení černého jeřábu znali už naší předci, pak ale upadl v zapomnění. Jeho plody jsou přitom učiněný poklad. Bobulky jsou bohaté na vitamíny C, B, E a P a organické kyseliny. Pomáhají posilovat imunitu, preventivně je můžete konzumovat, abyste předešli chřipce a nachlazení, působí na krevní oběh, snižují krevní tlak, hladinu cholesterolu, zpevňují cévy a ovlivňují fungování štítné žlázy. A navíc… Jsou neuvěřitelně lahodné!

A proto Ovocňák, který už mimochodem několik let pomáhá s posilováním imunity řadou produktů s rakytníkem, letos poprvé doplnil svůj sortiment i o lahůdky z arónie. Ta je jak jinak z jeho vlastních sadů, šetrně zpracovaná tak, aby si nápoje z ní vyrobené zachovaly maximum lahodné chutí i zdraví prospěšných látek, které vám pomohou s jarní únavou. Čím tedy můžete s Ovocňákem bojovat proti jarní únavě?

Šťáva pro studené i horké nápojeOvocňák


Za studena lisovaná šťáva  a šetrně pasterovaná aróniová šťáva od Ovocňáku je příjemně trpká a zamilují si ji všichni, kdo nemají rádi přeslazené ovocné nápoje. Lehká svíravá nakyslost příjemně osvěží a do žil vám nalije neředěnou porci zdraví.

100% aróniová šťáva, doporučená cena 125 Kč, k dostání na ovocňák.cz a ve vybraných obchodech


Sirupem proti kašli


Druhá novinka neteče, ale spíš se táhne. Jestli používáte sirupy do čaje nebo vody na dochucení, tuhle „hutnější“ dobrotu oceníte. Sirup z arónie je skvělý na oživení teplého nápoje a limonádám i (ne)alkoholickým koktejlům vysloveně sluší. Je bez zrnka cukru a záleží na chuti, ale doporučený poměr ředění je 1:7. Konečně nepřeslazený sirup i pro dospělé.

100% aróniový sirup, doporučená cena 125 Kč, k dostání na ovocňák.cz a ve vybraných obchodech


Ovocňák džemNovinka, co si vás namaže na chleba!


Co může být ještě hustšího po sirupu? Přece džem! Tahle lahůdka má říz a daleko komplexnější chuť než obyčejné marmelády, které jsou jen sladké. Hořko-trpká lehce nasládlá arónie je k jeho výrobě jako stvořená. Je sladký a trpký tak akorát, aby chutě odlehčil, osvěžil a podtrhnul, ať už si ho dáte na houstičku nebo třeba promažete dort.

100% aróniový džem, doporučená cena 99 Kč, k dostání na ovocňák.cz a ve vybraných obchodech


Tak jakou lahůdku zvolíte, abyste předešli jarní únavě?




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zapomeňte na jarní únavu a rýmičky. Víme, co proti nim pomáhá!:

Zapomeňte na jarní únavu a rýmičky. Víme, co proti nim pomáhá!
Zapomeňte na jarní únavu a rýmičky. Víme, co proti nim pomáhá!
Zapomeňte na jarní únavu a rýmičky. Víme, co proti nim pomáhá!
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tak celkem 9. Kdyby to takhle padalo pořád. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Čtvrtá Smajlík
Já měla tak dlouhé intervalySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
8 kousků.
Obrázek uživatelky
profil
6.
Obrázek uživatelky
profil
Jde to dobře

Zatím 7. kousek Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles