Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelený ráj nedaleko Antalye

17. 12. 2022 | Asie

Zhruba dvacet kilometrů od města Antalya se nachází národní park Kursunlu se stejnojmennými vodopády. Na jednom z přítoků řeky Aksu je osmnáct metrů vysoký vodopád. Řeka stéká po pohoří Taurus a v národním parku kaskádovitě spojuje sedm jezer. Vodopád byl zpřístupněn v roce 1986 a v roce 1991 byl vyhlášen národním parkem o rozloze třicet tři hektarů.

Toto místo je kombinací zeleně, fauny, vody a skalních útvarů. V okolí vodopádu je mnoho zeleně, především borovic. Naleznete zde ale i listnaté stromy, například fíkovníky, olivy, kaktusy, kapradiny, bambusy. V jezírcích jsou lekníny. Také se téhle oblasti říká rostlinný tunel. Údajně by tu mělo být dvě stě šedesát jedna druhů rostlin a také spousta zvířat (želvy, krabi, ryby, kachny, kormoráni, pěnkavy, králíci, lišky a další), která se zde volně pohybují. Celým parkem vedou turistické stezky, takže o nic nepřijdete. Procházka v bujné přírodě je doprovázená zvuky vody a ptačím cvrlikáním. Tak trochu mi to připomnělo Plitvická jezera v Chorvatsku. Můžete si zde udělat piknik a posedět ve stínu borovic. Je tu spousta laviček a míst pro grilování s dětskými hřišti. Samozřejmě si tu občerstvení můžete i koupit.

Národní park Kursunlu v blízkosti velkého města je něco tak nádherného. Procházka přírodou podobající se pralesu vám dodá energii a odpočinete si zde od ruchu města a přelidněných pláží. Turistů se tu v posledních letech objevuje čím dál více, ale ještě to jde. Tento výlet byl nejhezčí ze všech, které jsme při pobytu v Antalyi absolvovali. Nelituji, že jsme na jeden den opustili pláž zalitou sluncem a vydali se do stínu pralesa. Opravdu všem moc doporučuji. Byla to nádhera. Na chvíli máte pocit, že jste zabloudili do úplně jiného světa plného klidu a míru. Slyšíte opravdu jen ty přírodní zvuky. Čas se tu zastavil, nikam nespěcháte a máte klid pro sebe. Tedy pokud se ve vaší blízkosti nepotuluje skupina hlučné mládeže. Ta ale většinou zůstane sedět na lavičkách nebo kolem vás jen projde. Mimo hlavní turistickou sezonu to tu je určitě úplně v klidu.

Již teď vím, že jestli ještě někdy navštívíme Antalyi, tak výlet do národního parku Kursunlu určitě absolvujeme znovu. A vám to doporučuji také. Je to úžasný balzám na nervy a ještě zde objevíte spoustu zajímavostí.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zelený ráj nedaleko Antalye:

Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
Zelený ráj nedaleko Antalye
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezké Smajlík i fotky
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles