8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Věry Jourové

5. 10. 2012 | Televizní tipy
Pořadem 13. komnata Věry Jourové nás provede 5.10. 2012 Jana Ciglerová. Věra Jourová žila na Vysočině. Tam se také vdala, pořídila si rodinu, pracovala ve státní správě a pak se začala věnovat evropským dotacím. V roce 2003 se rozvedla a krátce poté dostala zajímavou pracovní nabídku. Nastoupila na Ministerstvo pro místní rozvoj, kde měla na starosti právě eurodotace. Zdálo se, že rozpad manželství je vyvážen úspěchy v práci. Zdání ale netrvalo dlouho.

Život Věry Jourové se ze dne na den obrátil naruby. V roce 2006 po návratu ze služební cesty byla náhle zatčena. Policie se pro ni přišla přímo na letiště. Byla obviněna z toho, že přijala dvoumilionový úplatek. Strávila více než měsíc ve vazební věznici v Ruzyni.

13. komnata Věry JourovéV té době jí vykradli byt i bankovní účet. Ocitla se zcela bez prostředků. Ve vazbě uvažovala o sebevraždě a jen pomyšlení na blízké ji od toho odradilo. Rozhodla se bojovat. Po jejím návratu z vězení se psychicky sesypala její dcera. Řada lidí se od ní odvracela. Ocitla se na mediálním pranýři.

Pustila se do boje za očištění svého jména. Ve vyšetřovacím spise se dočetla, že důkazy proti ní jsou velmi chabé. Přesto se celá spletitá kauza, která se týkala i dalších lidí, vlekla dva roky. Nakonec se Věra Jourová dočkala osvobozujícího rozsudku.

V roce 2011 jí bylo přiznáno odškodnění a právo na omluvu v médiích, ale toto rozhodnutí nakonec soud zrušil s odůvodněním, že její stížnost je promlčená. Její 13. komnata vypráví o vzestupu a pádu, o nadějích i beznaději a hlavně o tom, že nic z toho, co prožila, nejde vzít zpátky. Žádný osvobozující rozsudek ani odškodné jí nedokáže vrátit roky života.

13. komnata Věry Jourové v pátek 5.10. 2012 od 20:55 hod. na ČT1

Zdroj, foto: Česká televize
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Věry Jourové:

13. komnata Věry Jourové
13. komnata Věry Jourové
13. komnata Věry Jourové
13. komnata Věry Jourové
13. komnata Věry Jourové
13. komnata Věry Jourové
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dívala jsem se a jsem šokovaná, co je u nás všechno možné a jak se člověk nemůže ani bránit a když ho chce někdo zlikvidovat, tak ho zlikviduje i z celou rodinou, máme podobnou zkušenost, taky tříměsíční neoprávněná vazba a taky žádné odškodnění, žádná omluva. Holt u nás vládnou ti, co si nakradli a koupili si i funkce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě se budu dívat.obdivuji jí.
Obrázek uživatelky
profil
Rodinu Jourových znám a moc paní Jourovou obdivuji,takže si nenechám určit ujít
Obrázek uživatelky
profil
to si nenecham ujit :(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles