8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 nejlepších tras pro koloběžky

21. 07. 2019 | Česká republika
Výlet na koloběžce je skvělá záležitost nejen pro jednotlivce, toužící si srovnat záda, užít přírodu a načerpat endorfiny z aktivního pohybu, ale je to parádní týmová zábava. Ať už jste dva, tři nebo deset, na kolobkách si užijete společných zážitků víc, než na kole. Na kolobce přeci jen není takový problém držet se pospolu, počkat na opozdilce nebo zastavit a přivonět ke kytce. Abyste se nemusela trápit do kopců, podívali jsme se, jaké „cyklo“ trasy jsou doporučovány právě pro koloběžky – buď s hezkými rovinkami nebo šupem z kopce. Berte to jen jako ochutnávku, naše krásná země se dá totiž na koloběžce projet od Aše až po Jablunkov!


Pěstuj zdraví v Posázaví

Jedna z nejlepších tras pro ježdění na koloběžkách nás vede podél střední Sázavy po překvapivě dobrém asfaltu s malým převýšením. Je to trasa spíš pro dospělé než pro děti, protože velká část se jede po silnicích. Trasa se nachází podél Sázavy mezi Nespeky a Týncem.

trayy pro koloběžkyPrimáčkova trasa z Klínovce

Jedna z dalších zajímavých cyklostezek, tentokrát hezky z kopce, je Primáčkova trasa pro koloběžky dlouhá 9 km. Na vrcholu Klínovce si můžete koloběžky i vypůjčit a vyzkoušet sjezd po zpevněných cestách k lanové dráze Prima Express. V okolí Klínovce je jinak na lesních cestách vyznačeno 73 km tras pro horská kola, koloběžky i pro pěší. Pro koloběžky se hodí lehké trasy Cyklistiky bez námahy.

Z Dolánek podél řeky Jizery

Dolánky u Turnova jsou i přes svou malou velikost poměrně známým místem a oblíbeným výletním cílem, především díky Dlaskově statku, významné památce lidové architektury z 18. století.
V Dolánkách se dá třeba vyrazit po cyklostezce Greenway Jizera směrem na Malou Skálu. Jsou tam k vidění stará stavení, bývalé mlýny. V celém údolí Bartošova pec je asfaltová cesta a jako zajímavost velká podzemní jeskyně. 
Další skvělou trasou je cesta podél náhonu Jizery do Turnova. Cesta vás povede podél hlavního koryta Jizery až pod vápencové útesy, kde stojí zámek Hrubý Rohozec.

Údolím Tiché Orlice

Podél řek je koloběžkování prostě paráda a tak tu máme další vodu – Tichou Orlici. Jedná se o cyklostezku z Letohradu do Ústí nad Orlicí. Patnáct kilometrů dlouhá rovina, hladký povrch, panenská příroda a výhledy na hřebeny Orlických hor, to je jedna z nejlepších cyklotras v Čechách.
Je vhodná pro rodiny s dětmi i náročnější sportovce, kteří si vyjížďku mohou prodloužit až do Chocně. V místě je malé parkoviště a dobře vybavená odpočívadla.

Jižní Čechy, koloběžkám země zaslíbená

Rovinaté terény v oblasti Třeboňska, okruh kolem Veselských pískoven s možností kdykoliv zastavit a vykoupat se na jedné z písečných pláží, cestování mezi rybníky nebo výprava k naučné stezce rašeliništěm v Borkovických blatech – to jsou jen střípky nápadů, kam vyrazit v rámci Jihočeského kraje. Nekonečná rovina je ideální pro výlety s dětmi, kdy můžete svůj čas dělit mezi koloběh, koupání, vodní sporty nebo ochutnávání místních rybích specialit.


V našem krátkém výčtu jsme zdaleka nezachytili všechna úžasná místa naší země, která můžete na koloběžkách brázdit. Co třeba taková jižní Morava nebo krásné roviny kolem Mělníka? Můžete to zkusit zjistit na vlastní kola a nohy!

Zdroj, foto: KOSTKA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobré tipySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles