MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak pečovat o pokožku v zimě

2. 01. 2015 | Krása
Zima není pouze obdobím sněhových radovánek, ale také časem, kdy je vhodné více pečovat o pokožku. Vítr, mráz a sníh totiž nejsou pro naši pleť zrovna tím nejlepším společníkem. Přinášíme vám 5 beauty tipů, díky kterým budete mít pokožku v zimě ještě krásnější.

1. Kdo maže, ten jede

Pravidlem číslo jedna by měla být důkladná hydratace, protože v zimě je ve vzduchu minimální vlhkost, takže pleť je suchá, podrážděná a nepříjemně napnutá. Mějte proto vždy při sobě dobrý hydratační krém. Skvělé jsou také speciální promašťovací krémy. Ty používejte také na ruce. V zimě rozhodně dejte přednost hutnějším krémům, i pokud máte mastnější pokožku. Lehké krémy si ponechte na jaro a léto.

5 tipů, jak pečovat o pokožku v zimě2. Alkohol na pleť nepatří

V mrazu si alkohol nechte raději do svařáku než na pleť, protože odličovací vody, které alkohol obsahují, zbytečně kůži vysušují a dráždí. Sáhněte spíše po jemné micerální vodě. Ta je především v zimním počasí pro pokožku hotovým balzámem. Při mytí tváře nepoužívejte horkou vodu.  

3. Nezapomínejte na ruce

Kromě pokožky na tváři pečujte v zimě také více o své ruce, kde je kůže velmi jemná a citlivá. Naprostou samozřejmostí by měly být kvalitní rukavice. Večer si pak udělejte olejový zábal, který krásně obnoví pokožku na rukách. Stačí smíchat trochu medu s olivovým olejem nebo rozehřátým kokosovým olejem a jemně vmasírovat do pokožky. Na ruce si pak dejte kosmetické rukavice (pokud je nemáte, můžete si ruce zabalit do mikrotenových sáčků a froté ručníků). Směs nechte půlhodiny působit.

4. UV filtr

I v zimě byste se měli chránit před slunečním zářením. Je pravda, že opalovací krémy můžete nechat schované, ale pleťový krém, který obsahuje ochranný UV faktor, by měl být samozřejmostí, protože 80 % UVA i UVB záření pronikne i skrz mraky v mrazivých šedých dnech, kdy zapomínáte, že nějaké slunce existuje.

5. Zapomeňte na horkou vanu

Pokud jste milovníci dlouhých koupelí v horké vodě, tak byste měli zbystřit, protože ty jsou v mrazivém počasí velmi nevhodné. Teplá voda smývá ochranný film pleti, otevírá póry a pokožka jak pak více citlivá na chladné počasí. Lepší jsou krátké sprchy vlažnou vodou.

Zdroj, foto: Krasa.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !