8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 rad, jak si užít dovolenou s dětmi

10. 07. 2012 | Praktické rady

1. Kupujte s předstihem

Prvním přikázáním spokojené dovolené s dětmi je včasný nákup. Doporučujeme nakupovat či rezervovat pobyt s dostatečným předstihem, abyste získali pokoj dle svých představ. Je běžné, že nejlepší, prostorné a vybavené pokoje jsou nejdříve prodané. Požadavky na ubytování doporučujeme vhodně volit a na typu pokoje nešetřit. Dětské postýlky nebo přistýlky jsou buď zdarma, nebo za symbolický poplatek a zde by bylo šetření opravdu nevhodné.

dovolená s dětmi

2. Děti chtějí moře i zábavu

Dostatečnou pozornost věnujte výběru hotelu. Děti chvíli neposedí a potřebují spoustu podnětů a zábavy. 

„Pro rodiny s dětmi se jistě nejlépe hodí ubytování v rodinném resortu s dostatečným zázemím pro trávení volného času a vybavením pro péči o děti. Najdete zde dětské bazény, herny, animační programy nebo se vám bude hodit třeba dětská židlička a menu pro nejmenší v hotelové restauraci,“ doporučuje Tatiana Poláková, specialistka na letní dovolenou.

3. Sledujte recenze hotelů, dozvíte se „šeptandu“

Při výběru hotelu se také vyplatí hledět nejen na oficiální zdroje. Zajímavé informace vám přinesou i názory samotných turistů na diskusních fórech. „Každému bych doporučila při volbě hotelu navštívit nezávislé recenzní portály, jako je například Holidaycheck.cz, jehož hodnocení naleznete při nabídkách naší cestovní kanceláře a věříme, že našim klientům přinášejí důležité informace,“ dodává Tatiana Poláková z Neckermann CK.

4. Přizpůsobte se místnímu rytmu, i děti si to užijí

Pokud trávíte dovolenou s dětmi u moře, přizpůsobte novému prostředí také svůj denní rytmus. Ne nadarmo jižní národy v nejteplejších hodinách dne poctivě drží siestu. Zkuste si během dovolené s malými, ale i staršími dětmi také vy udělat čas na tento specifický odpočinek. Večer si pak všichni společně můžete užít společenskou zábavu v hotelu nebo ráchání u vody o to déle. Uvidíte, jak děti změnu ocení.

dovolená s dětmi5. V letadle děti zabavte

Pro pohodlný let se jistě vyplatí vzít dětem jejich oblíbené hry a pohádky, aby jim cesta lépe ubíhala. Nezapomeňte je uložit do příručního zavazadla určeného pro umístění na palubě letadla. U her záleží na individuální preferenci dítěte, pohádky užijete jak v audio, tak video formě a osvědčená je též zbrusu nová neokoukaná hračka. Také je dobré přibalit do zavazadla nafukovací polštářky, pro pohodlí případného spánku.

6. Pojistěte sebe i děti, vyplatí se to

Každopádně doporučujeme nešetřit na cestovním pojištění desítky korun za den, protože vás to může ve finále stát mnohem více. Ošetření u místních lékařů při drobných nemocech či úrazech přijde i na stovky Euro. Přitom nachlazení z klimatizace nebo rozseknutá noha z moře jsou události, které vás prostě na dovolené mohou potkat. Stejně tak je pojištění důležité při ztrátě nebo poškození zavazadel.  

Přejeme příjemně strávenou dovolenou v rodinném kruhu,
šťastnou cestu i návrat.



Zdroj, foto: CK Neckermann


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !