8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Adršpašské skály (Adršpach)

1. 10. 2012 | Česká republika

Národní přírodní rezervace Adršpašsko-teplické skály leží v Královéhradeckém kraji při česko-polské hranici, nedaleko okresního města Trutnov. Vymezuje jí trojúhelník tvořený obcemi Teplice nad Metují, Adršpach a vsí Skály. Od Teplických skal, s kterými vytváří souvislou plošinu, jsou Adršpašské skály odděleny 7 km dlouhým kaňonem Vlčí rokle. Najdete zde až 90 metrů vysoké skalní věže, hluboké soutěsky, vodopád a také 2 jezírka. Nedaleko pramení řeka Metuje, která protéká celým skalním městem.

Musím se přiznat, že tyto skály navštěvujeme pravidelně již od roku 2003 každým rokem. Vždy tu strávíme alespoň víkend či více. Na tato místa máme krásné vzpomínky a rádi se sem vracíme, ať už jen s manželem nebo i se známými a kolegy z práce. Je tu nádherná příroda, odpočineme si tu a ještě poznáme nové lidi a místa.

Adršpašské skály - AdršpachKe skalám se dostanete po silnici č. 303 z Police nad Metují odbočit na Teplice nad Metují a dále do Dolního Adršpachu. Místní parkoviště u vstupu do skal je jak pro osobní automobil, tak i pro větší autobusy (GPS 50°37\'1.313\"N, 16°7\'20.999\"E). Zpoplatněný turistický okruh po zelené značce je dlouhý 4 km, modrá značka vede po rovince kolem pískovny.

Otevírací doba je v létě od 8:00 do 18:00. Vstupné je pro dospělého 70 Kč, pro děti od 6 let, studenty a seniory je to 35 Kč a psi za 10 Kč. Rodiny určitě ocení rodinné vstupné, které je vyjde na 170 Kč/rodina. A kdo je opravdový nadšenec, může si zakoupit roční permanentku, které vyjde na 300 Kč a platí celý kalendářní rok. Je tu i možnost projížďky lodičkou, jízda vyjde na 50 Kč pro jednu osobu.

V areálu se nachází také informační centrum, kde si mimo jiné můžete také zakoupit turistické známky, turistické vizitky, štítky na hůl, pohledy a jiné.

Skalní město je zcela přístupné i v zimních měsících, jen je poupravená otevírací doba. A musím uznat, že skály jsou nádherné i v zimě!

Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Adršpašské skály (Adršpach):

Adršpašské skály (Adršpach)
Adršpašské skály (Adršpach)
Adršpašské skály (Adršpach)
Adršpašské skály (Adršpach)
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné místo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v Adršpachu jsem prožila krásné mládí a několik lásek,když jsme tam jezdili trempovat.ještě hezčí jsou Broumovské stěny.Velice doporučuji
Obrázek uživatelky
profil
Letos jsme tam byli a určitě doporučuji všem milovníkům přírody. Nádhera!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné místečko i fotečky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Do podobných lokalit jezdíme zásadně mimo sezonu !
A i tak je to někdy náročné...
Proto mám ráda oblast okolo - mimo placené okruhy,kam se hrne každý zájezd, třeba po zelené z Teplic na Čap a Skály, nebo Křížový vrch...
A taky Broumovské stěny, tam bývá klidněji.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles