8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barcelona z ptačí perspektivy

10. 02. 2013 | Evropa

Asi jako většina lidí, co někdy navštívila Španělsko, i já musela vidět Barcelonu a její historické klenoty. I když nemám ráda výšky, tak se hrozně ráda dívám na města z „ptačího pohledu“. Ani u Barcelony jsem si to nemohla nechat ujít a tak bych se ráda s Vámi podělila o to, kde je možné se „kochat“ nádherou tohoto města vysoko nad zemí.

Jednu z prvních vyhlídek, kterou jsem zcela náhodně navštívila, byla střecha katedrály, umístěná v historickém jádru města. Při prohlídce vnitřních prostor katedrály jsme s přítelem narazili na větší hlouček lidí u výklenku ve stěně. Když jsme se k němu přiblížili, někdo zepředu se španělsky zeptal, kolik nás je. Já mu odpověděla, že jen dva a slyšeli jsme, že můžeme jít. Nastoupili jsme do výtahu, který byl zabudován do stěny a zřejmě už něco pamatoval. Výtah nás vyvezl na střechu katedrály, kde se nám představila Barcelona jako na dlani. Krásná podívaná na Sagradu, sloup se sochou Kryštofa Kolumba nebo i barcelonský mrakodrap Torre Agbar. Pouhé procházení po hliníkových lávkách na střeše katedrály opravdu stojí za návštěvu.

BarcelonaDalší možnost pořádného rozhledu na Ramblu, námořní muzeum a hlavně na barcelonský přístav je možný přímo z již zmíněného vrcholku sloupu, na kterém se vyjímá slavný mořeplavec.  Mirador de Colom se tyčí do výšky 80 metrů, v průvodci sice informují, že výtah byl renovován, ale pokud výtah v katedrále vypadal mírně nestabilně, tak stav tohoto výtahu jsem brala jako špatný vtip. Přesto jsem to riskla, zaťala zuby a nastoupila. Na vrcholu je hodně úzká chodbička, prochází se dokola podle toho, jak se pohybují ostatní turisté a skla v okénkách jsou docela poškrábaná, ale i tak to byla opět neskutečná podívaná.

Další krásný pohled byl jak z lanovky na pevnost Castell de Montjuïc, ale také ze samotné pevnosti nebo ze zahrad v jejím okolí. Lanovka je kabinková asi pro šest lidí a pokud není moc velký nával, mohou jezdit i samotné dvojice, což se nám ovšem nepoštěstilo, jelikož zrovna přišly skupiny turistů s průvodci. Uprostřed trasy je možnost z lanovky vystoupit a prohlédnout si město z nižší úrovně. Při pohledu z pevnosti jsem poprvé spatřila neuvěřitelnou rozlohu celé Barcelony.

No a ještě přidávám jedno takové spíš trošku nevšední místo se skvělým rozhledem a to je z horního patra obchodního domu El Corte Inglés na Plaça de Catalunya, kde je umístěná restaurace. Může se zde spojit příjemné (krásný výhled) s ještě příjemnějším (s dobrým jídlem).

Možností různých vyhlídek je samozřejmě daleko více, ale těchto několik jsem měla možnost sama navštívit a tak je zde mohu i trošku popsat a nenápadně doporučit.

Caezy - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Barcelona z ptačí perspektivy:

Barcelona z ptačí perspektivy
Barcelona z ptačí perspektivy
Barcelona z ptačí perspektivy
Barcelona z ptačí perspektivy
Barcelona z ptačí perspektivy
Barcelona z ptačí perspektivy
Barcelona z ptačí perspektivy
Barcelona z ptačí perspektivy
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásné město Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme ve Španělsku na dovolené a ta zahrnovala i návštěvu Barcelony. Stálo to zato.
Obrázek uživatelky
profil
krásný článek, v Barceloně žije můj brácha, tak je to moje srdcová záležitostSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
KRÁSNÉ FOTKY,BOHUŽEL JSEM NEMĚLA TO ŠTĚSTÍSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Barceloně jsem byla před pár lety,když jsme byli na dovolené v Malgratu. Jeli jsme autobusem do Španělska a v pohodě.A Barcelona se mi líbila.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles