8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bezdomovec

20. 09. 2011 | Vaše příběhy
Byla jsem v Brně a čekala na vlak. Měla jsem skoro dvě hodiny čas. Přemýšlela jsem, co budu dělat. Moc jsem to tam neznala a tak se procházela po nádraží ve vestibulu. Dívala jsem se na lidi i na výlohy. Tam se paní prodavačka hádala s nějakým pánem a tam zas dítě brečelo a nechtělo jít s matkou. Víte, někdy je docela zajímavé pozorovat lidi.

Jsou různí. Všimla jsem si staršího pána, který seděl na rohu. Vypadal jak bezdomovec, ale bylo na něm něco zvláštního.
Vypadal jinak, než ostatní bezdomovci. Ti jenom chtějí peníze a otravují ostatní. Když jim dáte nějaké peníze, tak buď si koupí alkohol, nebo cigarety. Ne jídlo. Tento však byl docela jiný. Seděl tiše a nikomu nic neříkal. Byl smutný a v jeho výrazu jsem poznala smutek a trápení. Vím, možná, že jsem to neměla dělat, ale sedla jsem si k němu.

Podíval se na mě a sklonil hlavu. Promluvila jsem a zeptala se ho, jestli nemá hlad, nebo žízeň. Začaly mu téct slzy. Pomohla jsem mu vstát a šli jsme si sednout na něco k jídlu.

Začal pomalu mluvit a byl docela rád, že si s ním někdo povídá. Vyprávěl mi, co se mu stalo a proč tak skončil.  Že nechce být jako ostatní. Žena mu umřela v nemocnici na rakovinu. Měli spolu malý stánek s občerstvením.
Měli i byt, ale ten mu vzali, ostatně jako obchod. Neměl to z čeho platit a celý svět se mu zhroutil. Navíc měl syna, kterého doposud hledá, ale marně. Přátelé se k němu otočili zády, přestože jim vždy pomáhal. Na toto téma bych mu mohla taky vyprávět. Bylo mi ho líto a moc jsem mu chtěla pomoci. Nevěděla jsem však jak. Máte aspoň fotku? Zeptala jsem se ho. Měl a jeho syn se jmenoval Pavel. Když jsem uviděla tu fotku, trochu jsem se zarazila.

Vzpomněla jsem si na kluka,  který prodával noviny na našem nádraží. Byl mu dost podobný. Hodiny utíkaly jako voda a nastal čas jít na vlak. Nechtěla jsem toho pána nechat o samotě, ale co se dalo dělat.
 Snad si nějak poradí. Rozloučila jsem se a šla do vlaku. Špatně se mi odcházelo. Celou cestu jsem musela na něho myslet  a na tu fotografii. Přijela jsem konečně domů.

Dívala jsem se po klukovi, který byl podobný té fotce, ale on nikde. Zkoušela jsem to i následující den, ale marně. Asi za týden jsem na něho konečně narazila a on prodával jako obvykle noviny před nádražím. Opravdu mu byl dost podobný. Šla jsem za ním a začala mu vyprávět o pánovi z Brna. Viděla jsem, jak se mu oči zajiskřily. Opravdu to byl  jeho syn. Jeho otec ho vyhodil, protože neměl sílu žít bez manželky. I on ho dlouho marně hledal. Slíbil mi, že ještě ten den pojede za ním. Rozloučila jsem se a popřála hodně štěstí. Byla jsem ráda, že jsem někomu pomohla.

Dál už nevím, jak to dopadlo. Ale asi za měsíc jsem obdržela kytici růží a na ní byla cedulka s nápisem: Děkujeme! Vyhrkly mi štěstím slzy a byla jsem šťastná, že jsem někomu pomohla v nouzi. Hned druhý den zazvonil u dveří zvonek.
Když jsem otvírala dveře, nevěřila jsem vlastním očím. Stál tam Pavel s otcem. Jeho otec vypadal dobře. Navoněný, oholený a v obleku, stejně jako Pavel. Ani jsem je nemohla poznat. U kávy mi vše vyprávěli, jak se našli a postavili se
zpět na nohy. Byli šťastni.

Začali ke mně jezdit. Z toho bezdomovce se postupem času stal můj tchán a z Petra můj manžel. Pokaždé, když si vzpomenu na ten osudný den, je mi těžko u srdce. Pomáháme spolu všem těmto lidem, jak se dá.

I vy byste měli!

Mamavladka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Překlepu ve jménech jsem si nevšimla. Děkuji. Příběhy jsou všechny vymyšlené.
Obrázek uživatelky
profil
Petr nebo Pavel, Příběh je pěkný, ale trošku zmatek ve jménech.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný příběh s dobrým koncemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsem moc ráda, že se Vám mé příběhy líbí. Jsou všechny vymyšlené podle tří slov, které mi dali známí. Další příběhy budu postupně vkládat.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
že se v životě přihodí i šťastné konce - i když to opravdu vypadá jako pohádka Smajlík, ale já chci pořád na pohádky věřit. Přej a bude ti přáno... Taky bezdomovce neodsuzuju, protože nevím, za jakých okolností se mezi nimi ten člověk ocitnul. Může se to bohužel asi stát opravdu každému a přála bych jim, aby se dokázili opět odrazit ode dna SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles