8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bílý pavouk - klasika z úsvitu horolezectví

27. 04. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Bílý pavouk
Autor: Heinrich Harrer
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2010
Rozměry: 130 x 200 mm
Počet stran: 424 + 8 str.
Cena: 348 Kč

Eiger. Jméno této hory vyvolává u zasvěcených představu zrádných ledových polí, heroických lidských výkonů i tragédií. Ze všech evropských vrcholů je to ten nejobávanější a zdolání Eigerwandu, jeho severní stěny, patří mezi nejobdivovanější horolezecké výkony!

bily-pavoukAutor vyzbrojený důvěrnou znalostí Eigeru, jakou může horolezec získat jen vlastní, nezprostředkovanou zkušeností, vypráví strhujícím způsobem o fyzické smělosti a psychické odolnosti člověka. Jeho slova jsou citlivou a dojemnou sondou do mysli horolezce i do duše hory. Líčení nejotřesnějších zážitků se tu prolíná s životadárným optimismem vyznavačů extrémního dobrodružství. Nové vydání klasického díla z úsvitu horolezectví vypráví nejenom o historickém výstupu Harrerova týmu severní stěnou Eigeru, ale rovněž o těch, kteří se jeho ohromující úspěch pokusili zopakovat...

O autorovi:

Rakušan Heinrich Harrer (1912 – 2006) proslul jako lyžař, alpinista, cestovatel, geograf a spisovatel i jako učitel angličtiny současného tibetského dalajlámy. V roce 1938 zdolal jako první spolu s dalšími třemi horolezci horu Eiger její obávanou severní stěnou. Tímto mimořádným výkonem si zajistil účast v německé expedici na Nanga Parbat, která se však v důsledku událostí druhé světové války prodloužila o více než sedm let a dala vzniknout zřejmě nejznámější Barterově knize – Sedm let v Tibetu, již proslavil i stejnojmenný film z roku 1997.


Tuto knihu Bílý pavouk koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !