Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prodloužený zářijový víkend na horách

18. 09. 2009 | Evropa

Prodloužený víkend na konci září přímo vyzývá k nějakému výletu. Sbalte rodinu, pohodlné pohorky, připravte svačiny a zajeďte třeba do Orlických hor. Najdete tu několik krásných naučných stezek, nádhernou přírodu a impozantní výhledy.

Okolím Deštného

Trasa naučné stezky okolím Deštného začíná u hotelu Orlice v Deštném v Orlických horách-Zákoutí. Její délka je přibližně 15 km a najdete na ní 8 informačních panelů, které jsou umístěny na trase pouze na letní sezónu (květen - říjen). Stezka vede na hřeben Orlických hor k Masarykově chatě na Šerlichu, dále přes národní přírodní rezervaci Bukačka, do přírodní rezervace Sedloňovský vrch, kolem Sedloňovského Černého kříže a zpět do Deštného v Orlických horách.

Přírodní bludiště (Labyrint) v údolí Komenského

labyrintV údolí J. A. Komenského v Klopotech vzniká první přírodní bludiště (labyrint) v ČR budované spolkem Brandýs ve světě. Zároveň je budována Poutníkova stezka, na které můžete obdivovat výtvarná díla předních českých umělců. Stezka začíná na náměstí a pokračuje přes lávku J. A. Komenského do Komenského údolí, kolem labyrintu a pomníku Komenského, koupaliště a končí u sjezdovky. Více informací včetně fotografií najdete na www.brandys-ve-svete.cz a www.turistik.cz.


Po hřebeni Orlických hor

Obousměrná trasa, která je dlouhá 17 km začíná na hřebeni Orlických hor v sedle pod Šerlichem, u parkoviště. Odtud pokračuje po červené turistické cestě - Jiráskova horská cesta - směrem k Malé Deštné, dále na Velkou Deštnou, nejvyšší vrchol Orlických hor. Odtud se vydáte po lesní silnici stále po Jiráskově horské cestě přes sedlo pod Jelenkou, kolem Valinova pramene na konečnou silnice ze Zdobnice. Dále pak stále po Jiráskově horské cestě na vrchol Homole, Tetřevce, kolem Kunštátské kaple na Mezivrší. Zde u silnice z Říček do Černé Vody končí v tomto směru. Zajímavosti o okolí naučné stezky jsou popsané na 11 informačních panelech, které jsou umístěny na trase pouze na letní sezónu (květen - říjen).

Naučná stezka Zemská brána

zemska-branaTříkilometrová naučná stezka Zemská brána začíná u silnice z Bartošovic v Orlických horách na Čihák, u mostu přes Divokou Orlici. Po levé straně překoná skalní výchoz a pokračuje k Pašerácké lávce. Přejde na pravou stranu Divoké Orlice a pokračuje po lesní cestě po této straně kolem Ledříčkovy skály až do Klášterce nad Orlicí, kde končí za křižovatkou do osady Potoky. Na trasu můžete vyrazit i s dětmi. Cestou na vás čeká 22 informačních panelů, které jsou umístěny na trase pouze na letní sezónu (květen - říjen).

Zdroj:  Turistik.cz

Simbelmine
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prodloužený zářijový víkend na horách:

Prodloužený zářijový víkend na horách
Prodloužený zářijový víkend na horách
Prodloužený zářijový víkend na horách
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já byla u Zemské Brány..Smajlík.bludiště- o tom jsem nevěděla..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Toto přírodní bludiště známe. Je to zábava pro děti i dospělé. V okolí jsou nádherné cyklostezky - do Chocně a na druhou stranu až do Letohradu a České Třebové.
Obrázek uživatelky
profil
Pokud máte rádi labyrinty, doporučuji návštěvu zámku Loučeň
Obrázek uživatelky
profil
Krásné....hory miluji , vždy si tam odpočinu
Obrázek uživatelky
profil
Já už tohle praktikuji delší dobu.Pomalu každý rok nám s manželem zajistím víkendový pobyt,jen tak na odpočinek a odreagování.Letos jsme o zářijovém víkendu byli v okolí Kostelce nad Orlicí-nádhera .A předtím jsme byli v Desné a v jizerkách.Opravdu na podzim hory jsou nádherné.Mám ráda podzimní přírodu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles