Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vychutnejte si skutečné letní grilování!

28. 07. 2009 | Zahrádka
Přes týden jste v jednom kole a nad vodou vás drží jenom myšlenka na víkend a na sladké chvíle „nicnedělání“. Pak přijde víkend a vy zase přemýšlíte, co dřív – nákup, oběd, resty z práce, úkoly s dětmi, úklid… Jak to ale udělat jinak, jak se zbavit aspoň o víkendu starostí všedního dne?

Třeba tak, že proměníte všední v nevšední, jiné! V pátek zapomenete všechny pracovní úkoly za dveřmi kanceláře, úkoly s dětmi necháte na manželovi a sobotní úklid na příští týden, k obědu připravíte jenom něco malého – rodina to pro jednou přežije a ráda, protože bude vědět, že ji čeká báječná večeře. Večer se totiž bude grilovat!

A protože si už ani nepamatujete, kdy naposled jste se viděli se svými přáteli, pozvěte na grilování i je – místo obvyklého telefonátu, kterým většinou rušíte schůzku, je překvapte vtipnou elektronickou pozvánkou anebo klasickou pohlednicí s poštovní známkou.

Sejít se s rodinou a s přáteli, společně připravit jídlo a pak si u jednoho stolu pochutnat, to přece nemá chybu! Při grilování se navíc užije spousta zábavy – někdy k tomu stačí jen zážitky všech zúčastněných, jindy si můžete Vychutnejte si skutečné letní grilování!zahrát petanque, kroket, šipky, kuželky nebo frisbee. Příležitostí, kdy rozžhavit gril, je přitom nepřeberné množství – od neformálního setkání s pozvanými přáteli přes tradiční oslavy narozenin či jiných výročí až po běžnou večeři zpestřenou voňavou pečínkou.

Pořádně rozžhavený


Přestože jsou nejčastěji používány grily na dřevěné uhlí, zastánci pestré vyvážené stravy by měli tento klasický gril vyměnit za moderní gril elektrický, na kterém je příprava pokrmů podstatně zdravější. Na elektrickém grilu se totiž opékané pokrmy hned tak nespálí (díky nepřilnavé opékací ploše) a co především, tuk z nich neodkapává do rozžhavených uhlíků, kde vznikají zdraví nebezpečné látky.

Pokud elektrický gril dobře rozžhavíte, bude opečené maso chutnat stejně báječně jako to z grilu na uhlí. Elektrický gril může být i přiklápěcí (jako toustovač) – na něm je maso hotové ještě rychleji a zůstane šťavnatější.


Autor: Michal Nikodem
šéfkuchař


Zdroj: Hellmanns.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
grilujeme celoročně, ale v létě je to nejlepší, to si vylezem k ohni všichni, pokud sněží a mrzne, griluje jen taťkaSmajlík grilujeme všechno, rybylosos, makrela), kuřata, prasata a i něco kravičky Smajlík mňam, hned jdu něco nalažit a o víkendu si zase zagrilujem Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
grilujeme taky celé léto.I v zimě maso na grilu není špatné.V mrazáku mámm v záloze několik kil msíčka,aby bylo vždy po ruce.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles