8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

České lázně patří k vyhlášeným ...nechte se rozmazlovat

4. 11. 2012 | Krása
Celý svět kamsi spěchá. Nejvyšší povolenou rychlostí se řítí kupředu. Mnohdy šlapeme na plyn více, než zákony povolují. Stres, příliš vysoké nároky, neuvěřitelné pracovní nasazení a tempo.
To vše si vybírá daň na nás samotných. Tělo se mstí a začíná si vymýšlet nejrůznější komplikace. Rada zní jasně: odpočinek, relaxace a aktivní pohyb. Kolikrát už jsme tohle slyšeli. Takže bychom s tím poprvé skutečně něco provedli? Dopřejte svému tělu naprosté blaho.
 
lázně v České republiceHoďte vše za hlavu a vezměte nohy na ramena. Útěk od všech civilizačních možností, rozšafného temperamentu velkoměsta a šéfa, co vám nakládá stále více, je jedinou možností, jak nepodlehnout stresu a zároveň pak i všem civilizačním chorobám, které si vehementně brousí zuby. Relaxace by totiž měla být samozřejmou součástí našeho života. Neberte odpočinek jako sprosté slovo a oddejte se klidu a péči o tělo, ale i vaši mysl. Zkuste některý z wellness pobytů, který si s únavou vašeho organismu poradí.
 
Nemusíte překonávat stovky kilometrů, nemusíte si rezervovat letenky. I české lázně patří k těm vyhlášeným s dobrou tradicí a dlouholetou historií. Největší pozornost byla lázním v Česku věnována v době 18. až 20. století, kdy také vznikala řada lázeňských domů a hotelů. Velkou pozornost si zasloužilo také okolí vřídel, došlo totiž i na úpravy přilehlých parků a romantických kolonád.
Vyhlášenou novobarokní kolonádu najdete v Mariánských Lázních, které obklopuje chráněná krajinná oblast Slavkovský les. Hlavními léčivými zdroji jsou  minerální prameny, rašelina a přírodní CO2. Kromě turistiky a procházek můžete relaxovat na procedurách v Lázeňských domech, sportovat v přírodě a regenerovat své tělo v mnoha wellness centrech. V Mariánských lázních můžete odpočívat i aktivně a využít golfové hřiště, jízdárnu, lanové centrum nebo některý z četných adrenalinových zážitků, které lázeňské město nabízí.

lázně  v České republiceZa studenými kyselkami se vydejte do nedalekých Františkových Lázní, kde můžete vyzkoušet slatinné zábaly, které prokrvují a uvolňují organismus, nebo uhličitanové koupele, které snižují krevní tlak. Blízko je také nejmladší vyhaslá sopka v Čechách - Komorní Hůrka nebo hrad Seeberg - Ostroh, kde se každoročně v dubnu pořádají Seedberské hry nebo červencový dobový jarmark. V lázních je několik léčivých pramenů a některé z nich můžete vyzkoušet  přímo ve vašem hotelu.
Za kulturou můžete zavítat do blízkého historického města Cheb, kde si lze prohlédnout mnoho gotických, renesančních a barokních staveb jako legendární Špalíček na náměstí nebo císařskou falc s věží a patrovou kaplí z roku 1180.  Pokud máte rádi dlouhé procházky v přírodě a relaxaci v lese, určitě navštivte přírodní rezervaci Soos. Celá oblast je středoevropský unikát a vede přes ni naučná stezka na dně vyschlého solného jezera. Vyvěrá z ní také nejteplejší lázeňský Císařský pramen a můžete zde najít i miniaturní sopky. Přírodní rezervace je díky dávné vulkanické činnosti krajinnou raritou v celé Západočeské oblasti.

Zdroj, foto: TOVED.CZ


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
bych se rozmazlovat,kdybych na to měla finance.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles