8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový příběh městských jatek v Ostravě

31. 05. 2022 | Česká republika
Již léta sleduji dění kolem budovy bývalých městských jatek a také jsem upozorňovala na fakt, že by bylo velikou škodou nechat tuto krásnou budovu zchátrat. Jezdívaly jsme vlakem kolem s dcerou v letech 2010-2013, kdy jsme studovaly na Ostravské univerzitě. Celá ta léta se nic nedělo...

Až před cca 3 lety začala oprava tohoto architektonického skvostu a dne - 16.5.2022 byla slavnostně otevřena pro veřejnost. Přesně načasované, 2 roky jsme byli bez kulturních či jiných akcí a teď jsem se mohla pokochat krásně zrestaurovanou budovou. Pan architekt Robert Konieczny se svým týmem vdechl objektu „nový život“. Zaujmou krom jiného i otočné stěny, také další unikátní řešení. Městská jatka patřila k městu od roku 1881 a fungovala do roku 1965.

Slavnostního otevření se zúčastnil i pan ministr financí, dále primátor města Ostravy a mnoho dalších představitelů firem a úřadů, kteří napomohli uskutečnit tento „sen“. Jatka i nadále žijí, ale budou sloužit kultuře, budou se zde konat výstavy, setkání a pod. Právě od 16.5.2022 začíná měsíc otevřených dveří, kdy jsou prostory zpřístupněné široké veřejnosti. Vstup je volný. Z programů bude velmi zajímavé setkání s architektem Robertem Koniecznym a ateliéru KWK Promes. Nebude chybět komentovaná prohlídka s ředitelem Plato. Vše se koná přímo v areálu historických jatek na Porážkové ulici. Zrenovování jatek je prvním krokem k revitalizaci této opomíjené části Ostravy. Sousedí s vyhlášenou Stodolní ulicí, kde je hodně možností zábavy a povyražení. Rovněž prostory kolem jatek budou v budoucnu částečně zastavěné, ale nebude chybět zeleň, park, klidová zóna.   Vše budou moci využívat nejen Ostravané, ale také další návštěvníci, turisté.  
Mockrát děkuji za nás všechny, kterým nebyl osud budovy lhostejný, za tento „zázrak“. Budova bude spojovat kultury, žánry umění, ale především lidi, její návštěvníky!


Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nový příběh městských jatek v Ostravě:

Nový příběh městských jatek v Ostravě
Nový příběh městských jatek v Ostravě
Nový příběh městských jatek v Ostravě
Nový příběh městských jatek v Ostravě
Nový příběh městských jatek v Ostravě
Nový příběh městských jatek v Ostravě
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek, opravená budova bude sloužit ku prospěchu liduSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jaru,dobře, že je zachránili..
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles