8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ledový hotel – aneb jak Káj a Gerda k podnikání přišli

26. 01. 2010 | Vaše tipy

Snili jste někdy o dovolené v dalekém tropickém Karibiku? Nebaví Vás trávit léto ve stanech u českých rybníků s pivem v jedné a řízkem v druhé ruce? Jste náročnější povahy? Nebo máte jen rádi zajímavé a neobvyklé věci? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, je tento článek určen přímo Vám (v opačném případě svůj prohlížeč okamžitě a bez odkladu zavřete = )


Tisíce tun zmrzlé vody


Slyšeli jste již někdy o ledovém v hotelu v Laponsku? Věřím, že ano. Není to zase úplná novinka. Ledové hotely se v této lokalitě staví již od roku 1990. Jak taková stavba vůbec probíhá? Začíná se úplně od nuly. Sněhovými děly se na kovové formy nastříká sníh. Hotel je tvořen přibližně 10 000 tunami ledu z nedaleké řeky a 30 000 tunami čistého sněhu. A pak už se jen staví a staví – jako z dětských stavebnic – jedna kostka vedle druhé.

dite-rozfoukava-snihRomantika s ledovým nádechem

Na výstavbě hotelu se podílelo 15 významných sochařů, kteří – mimo jiné – do ledu vyřezávali okouzlující ornamenty. Ty díky hře světel vypadají opravdu jako z pohádky. Celý hotelový komplex je navíc protkán barevnými světly a svíčkami. Hotel je nasvětlen z různých úhlů a dotváří romantickou atmosféru, kterou ocení především zamilované páry (pokud ovšem při postelových hrátkách neumrznou )


Venku mínus čtyři – skoro jako na Sibiři

Venkovní teplota se pohybuje kolem – 40 stupnů. Že je to pro nás nepředstavitelné? Pro Laponce naprosto běžné. Kolik stupňů je ale v samém ledovém království? Můžete se divit jak chcete, ale uvnitř je „pouhých“ -5 ! Že je to pro nás přeci jen pořád málo? Samozřejmostí je, že do hotelu nepřijdete v plavkách ani nátělníku – teplé oblečení je opravdu nutností. Pokud by Vám přeci jen trochu zima byla, stačí se zachumlat do pravých sobích kožešin, které Vás skutečně perfektně zahřejí (co na to říkají ochránci zvířat, je mi skutečně záhadou)  A pokud ani to nepostačí, dejte si nějaký silný drink v ledovém baru. A výběr je skutečně veliký - kostkami ledu v nápoji šetřit skutečně nemusíte.


Zmrzlé zajímavosti

A jak vlastně vypadá samostatné ubytování a vybavení hotelu? Ve vstupní hale nelze přehlédnout masivní sloupy, které navrhli místní designéři. Celý prostor osvětlují křišťálové lustry. Díky hrátkám se světlem má hotel modravý nádech. A proč? Protože modrá je dobrá. Součástí hotelu je také oddávací kaple, kde své životy každoročně spojí několik tisíc párů. Další zajímavostí je ledové kino (co dávají, Vám ale nepovím).


Ledová královna s brusinkovým čajemcaj

A jak jsou řešeny samostatné pokoje? Každý pokoj je tematicky zaměřen, můžete si ustlat v baroku, klasickém iglů, nebo Vám mohou nad hlavami „pobíhat“ ledoví sobi, „růst“ houby v nadživotní velikosti či sedět Buddha, který to všechno jistí z dálky. Pokud byste si chtěli připadat opravdu jako v pohádce, můžete usínat v komnatě samotné Ledové královny. Ráno Vás probudí milou pozorností – šálkem brusinkového čaje, který Vám jistě přijde vhod.


A teď to nejdůležitější – cena

Ice hotel je jistě nezapomenutelným zážitkem a cena je také stejně nezapomenutelná. Jedna noc Vás vyjde přibližně na sedm až deset tisíc korun českých. Pro někoho možná denní příjem, pro někoho měsíční. Každopádně, začněte šetřit, protože u nás se v blízké budoucnosti o žádné podobné atrakci neuvažuje. Ročně hotel navštíví kolem 11 000 turistů, kolik jich tam ale umrzne, to naštěstí statistiky neuvádějí….


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
asi by mne to nelákalo..já raději teplíčko
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale já raději teploSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
.....ale krasna pohadka i Andersenova ...vzpominam na vypraveni dodnes
Obrázek uživatelky
profil
byt velmi zajimave top videt, ale teplo je teplo..
Obrázek uživatelky
profil
To přece bylo už kdysi ve Čtyřlístku Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles