MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čína a Irák, jak je neznáte na Prima ZOOM

23. 01. 2024 | Televizní tipy
Čína se stává nejen ekonomickou velmocí a získává stále důležitější postavení na mezinárodní scéně, ale disponuje také největší vojenskou silou světa, kterou reprezentuje její armáda s počtem několika milionů vojáků. Nahlédněte pod pokličku toho, co se chystá. 

V dalším zajímavém seriálu nás britský komik a spisovatel Michael Palin vezme na netradiční cestovatelskou road movie po Iráku – což je rozhodně neobvyklá země pro dovolenou. A ukáže vám tuto těžce zkoušenou zemi – kdysi kolébku úspěšných civilizací – z úplně nového úhlu pohledu. Prima ZOOM odhaluje aktuální zákulisí světových dějin.

Na dvě vzdálené země zaostříme na Prima ZOOM:


Čína a Irák, jak je neznáte na Prima ZOOMod 23. 1. 22.00 – Čína: Přípravy na bouři
od 28. 1. 21.05 – Michael Palin v Iráku

Čína: Přípravy na bouři (3 díly, premiéry v úterý ve 22.00, reprízy v pátek v 16.05)

Prezident Si Ťin-pching vyzval celou Čínu, aby se „připravovala na nebezpečné bouře“. Ale co to doopravdy znamená a jaké důsledky by to mohlo mít pro tuto supervelmoc i její postavení ve světě? Tvůrcům tohoto strhujícího seriálu se podařilo získat exkluzivní přístup do zákulisí všeho dění. Seriál zkoumá čínskou snahu o získání vojenské převahy a soběstačnosti. 

Zaměřuje se na největší vojenskou sílu světa, kterou je Čínská lidová armáda o počtu dvou milionů lidí i její plány na stoleté výročí od založení, které přijde v roce 2027. Jakým způsobem to ovlivní Tchaj-wan, nebo dokonce Spojené státy americké? Také sleduje, jak se Čína přibližuje k větší technologické nezávislosti i navzdory právě probíhající „polovodičové válce“ s USA.

Michael Palin v Iráku (3 díly, premiéry v neděli ve 21.00, reprízy v úterý v 10.10)

V této sérii vyráží britský komik a spisovatel Michael Palin na velkolepou objevitelskou výpravu po Iráku a přináší neobvyklý pohled na zemi hluboce poznamenanou válečným konfliktem. Sledujte Michaela na 1000 mil dlouhé odyseji po proudu velké řeky Tigris od jejího pramene ve východním Turecku až po Perský záliv.

Většina jeho cesty vede přes Irák a Michael během ní navštíví města Mosul a Erbil. Potom se vydá dále po proudu řeky do Tikrítu, aby se následně přesunul až do Bagdádu, kde prozkoumá rušný městský život i přísně střeženou Zelenou zónu. Nakonec dále na jihu země navštíví legendární místa jako Babylon a Ur a cestu zakončí na pobřeží moře. Přidejte se k němu a poznejte skutečný Irák.

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !