Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 26.05. 2024
Dnes má svátek Filip
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čokoládová koupel

1. 01. 2012 | Péče o tělo
Čokoládová koupel je lékem na zjitřené nervy a stárnoucí pokožku, pokožku zvlhčí, vyživí a omladí. Čokoládové lázně jsou běžné na celém světě, u nás jsou ale čerstvou novinkou. Koupel má povzbuzující a regenerační účinky a vliv čokolády je výraznější, protože tělo vstřebává  tuky, oleje, vitamíny, aminokyseliny, minerály, nukleové kyseliny a antioxidanty, které čokoláda obsahuje, nejenom zevnitř, ale i zvenčí.

Jestliže se ponoříte do teplé a voňavé čokoládové lázně, nastane velká proměna, a nejen aromatická vůně čokolády spolehlivě zklidní a navodí pocit vyrovnanosti, ale vyvolá dojem blaženosti, klidu a ztišení, který se v odpočinkové fázi po koupeli přemění v pocit plný energie a dobré nálady.

Čokoláda krásně pokožku zvlhčí, vyživí a omladí a to během několika minut. Také zbaví pleť šupin seschlé kůže, vrátí jí pružnost, jas a sametový vzhled. Působí blahodárně obzvlášť v podzimních, zimních a jarních měsících, protože výborné přírodní účinné látky obsažené v čokoládě vytvoří na pokožce ochranný film. Vůně čokolády zase spolehlivě uklidní, navodí pocit pohody až štěstí. Koupel v čokoládě také zbaví pleť vrásek, vrátí obličeji, krku, dekoltu a ramenům jemnost a pružnost. Je vhodná pro lidi, kteří se cítí přepracovaní nebo nesmělí, úzkostliví až uzavření, protože  svádivá, erotizující vůně povznese jejich mysl a cítí se blaženě.

Také tato koupel zlepšuje náladu, vyvolává stavy euforie, zmírňuje stavy deprese a povzbuzuje mozkovou činnost, proto se využívá  často jako afrodiziakum, protože zrychluje tep, vnímavost a hladinu cukru v krvi. Mimo koupelí jsou výborné i čokoládové zábaly nebo masáže. Čokoládová masáž je jedna z nejvíce uvolňujících a určitě nejsmyslnějších. Považuje se za luxusní tělovou kúru, která působí na všechny smysly těla, na zpomalení procesu předčasného stárnutí, na detoxikaci těla a také na dobrou náladu. Výborná je také čokoládová maska na obličej. Po čokoládové koupeli, masáži nebo zábalu by měl následovat odpočinek a dostatečný pitný režim.

Při čokoládové koupeli si výborně odpočinete tělesně i duševně a aroma koupele čistí, harmonizuje a báječně uvolňuje svaly, zpomaluje dýchání a snižuje krevní tlak. Také se roztahují póry pokožky a aktivní látky mohou lehce pronikat do organismu. Doporučuje se minimální koupel 10 minut, což je postačující čas pro vstřebání všech důležitých látek, ale ideální je 20 minut a neměli byste přesáhnout maximálních 30 minut. Čokoláda obsahuje mimo  přírodních tuků a olejů také vitaminy, minerály, koenzymy, nukleové kyseliny a antioxidanty, které podporují látkovou výměnu v pokožce a blahodárný účinek přírodních tuků a olejů zaručují vitamíny A a E. Čokoláda obsahuje také kofein, který podporuje mikrocirkulaci v pokožce.

Čokoládová koupel se provádí v kosmetických a wellness salonech, ale můžete si ji připravit i sami doma. Budete k tomu potřebovat jen  90 g tmavé strouhané čokolády, hrnek neparfémované pěny do koupele a 1/3 hrnku neslazeného sojového mléka. Sojové mléko s čokoládu smíchejte na plotně, až se ingredience spojí, nechte je vychladnout a přidejte do pěny do koupele. Tuto čokoládovou směs dejte poté pod tekoucí vodu a můžete si užít skvělou čokoládovou koupel a chvíle, které máte jenom pro sebe. Po této koupeli se budete cítit jako znovuzrozená.

Výborné jsou také směsi ze tří druhů vysoce kvalitní hořké čokolády, smetany a syrovátky. Pokud doma nemáte kvalitní hořkou čokoládu, postačí vám 1 litr plnotučného mléka a 3 polévkové lžíce kakaového prášku. Nejdříve vymíchejte kakaový prášek se 2 lžícemi mléka na kaši a zbytek mléka ohřejte a přimíchejte do ní kakaovou směs. Tuto směs vlejte do vany plné vody a přibližně na 20 minut se pomořte, pleť bude krásně promaštěná.

Markéta
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak to by se mi líbilo Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pro samuelam: asi se obětuji a vyzkouším sníst 10kg čokolády Smajlík akorát mi asi bude pěkně blbě a to čokošku opravdu miluju Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Musím to sem napsat, někde na internetu jsem četla, mzslím, že na novinkách.cz vědci uváděli, že když člověk sní 10kg čokolády má to stejné účinky jako když vykouří jednoho jointa, to samé se říká o čokoládové masáži a koupeli, tak by mě zajímalo co je na tom pravdy?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to musí být opravdu voňavý a sladký zážitekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ČOKOLÁDU,ČOKOLÁDU,ČOKOLÁDUSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles