8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětská kniha To je otázka, klade velké nároky na rodiče

9. 03. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: To je otázka
Autor: Jostein Gaarder, Akin Duzakin
Překlad: Jaroslava Vrbová
Nakladatelství: Albatros
Vázaná vazba
Formát: 148 × 180 mm
Datum vydání: 16.1. 2013
Počet stran: 72
Cena: 189 Kč

Nejnovější kniha Josteina Gaardera je určena nejmenším dětem, je velmi netradiční a klade velké nároky na rodiče i jejich malé posluchače. Na obrázcích Akina Düzakina se odvíjí příběh dvou chlapců, který Jostein Gaarder doprovodil otázkami, na něž si musí rodiče s dětmi odpovědět sami.

Jostein Gaarder, Akin Duzakin - To je otázkaUčitel filozofie a spisovatel Jostein Gaarder ve svých knihách provází převážně dětské čtenáře dějinami filozofie, náboženství, pojednává o základních otázkách lidské existence a nabádá čtenáře k tomu, aby neztráceli schopnost okouzlení ze světa kolem sebe.

Tentokrát vybral otázky, kterými se zabývají malé děti stejně jako dospělí filozofové: Odkud a kam jdeme? Byl svět odjakživa? Bude dál existovat, až tu nebudu? Sestavil je s hlubokým porozuměním a citem pro dětské chápání a vnímání. Každá otázka navozuje okruh dalších a dalších témat, o nichž si budou děti s rodiči povídat. Jostein Gaarder, autor románu o dějinách filosofie Sofiin svět, dokázal, že stejně citlivě dokáže promlouvat k  dětem jako k teenagerům.

O autorech knihy To je otázka:


Jostein Gaarder (1952) je norský spisovatel, původním povoláním učitel filozofie a literatury na vysoké škole v Oslu. Původně psal učebnice, celosvětový úspěch mu přinesl „román o dějinách filozofie“ Sofiin svět (norsky 1991, v Albatrosu poprvé vyšel 1995).

Všechny jeho knihy byly přeloženy do více než padesáti jazyků a prodalo se jich více než padesát milionů exemplářů. V Albatrosu vyšlo: Sofiin svět (1995), Tajemství karet (1997), Haló! Je tu někdo? (1998), Jako v zrcadle, jen v hádance (1999), Dívka s pomeranči (2004), Hrad v Pyrenejích (2011)

Akin Düzakin (1961) je norský ilustrátor tureckého původu, je nositelem mnoha ocenění za ilustrace k dětským knihám.  

Více informací nejen o této knize Jostein Gaarder, Akin Duzakin - To je otázka se dozvíte také na stránkách nakladatelství Albatros.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !