8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí ovocné pleťové masky

18. 08. 2016 | Krása
Především v letním období, kdy se hodně potíme, nebývá naše pleť v nejlepší kondici. Pleťová maska je odměna, kterou můžete své pleti dopřát a znovu ji tak osvěžit. Během pár minut jí tak dodáte potřebné vitamíny, které ji vyživí a zároveň zvláční a vyčistí. Ideální je masku aplikovat jednou až dvakrát týdně. Při smývaní nezapomeňte dát do umyvadla sítko, aby vám zbytky ovoce neucpaly odpad.

Maska z avokáda a kiwi s medem

Avokádo hydratuje a vyživuje do hloubky. Je vhodné pro všechny typy pleti a ideální k její regeneraci. Kiwi je bohaté na vitamíny C a E, ale také omega-3 mastné kyseliny, které udržují pleť pružnou a zdravou. Navíc semínka z kiwi poslouží i jako peeling. Pokud máte suchou pleť, můžete přidat bílý jogurt, který pleť osvěží. Med je známý svými antibakteriálními a léčivými vlastnostmi.
Navíc pleť zjemňuje a vyživuje.

Polovinu avokáda a jedno kiwi rozmačkejte vidličkou nebo tyčovým mixérem na hladkou kašičku, pomalu přidejte bílý neslazený jogurt, aby konzistence nebyla moc tekutá a dobře držela na obličeji. Na závěr přidejte lžičku medu. Naneste na dobře vyčištěnou pleť a nechte působit 20 minut.

pleťová maskaBanánovo-jahodová maska

Banány jsou bohaté na vitamíny B, A, E a C a také na minerály, které dodávají pleti mladistvý zářivý vzhled. Jsou také zdrojem přírodních olejů a draslíku, který zklidňuje podrážděnou pleť. Aminokyselina tryptophan, kterou banány obsahují, je nezbytná pro vznik serotoninu a melatoninu, což jsou hormony „dobré nálady “, takže pokud vám trocha zůstane, určitě si dejte malou svačinku.
Jahody jsou známé svým vysokým obsahem vitamínu C a antioxidantů, které zpomalují stárnutí pleti. Dokáží také zesvětlit pigmentové skvrny a zrníčka jahod slouží také jako skvělý peeling.

Polovinu banánu a pár jahod rozmačkejte vidličkou nebo tyčovým mixérem. Můžete také přidat lžičku medu, který má antiseptické účinky. Masku aplikujte na vyčištěnou pleť a nechte působit 20 minut, poté opláchněte. Vaše pleť bude zářit jako noční nebe.

Maska z papáji s medem

Papája je přímo nabitá vitamíny a antioxidanty, které omladí vaši pleť. Bohatá je zejména na vitamín A a enzym papain, který má skvělé exfoliační účinky. Odstraní tak nejenom mrtvou kůži, ale také zlepší kvalitu pleti. Papája obsahuje také prvky, které zklidňují podrážděnou pleť se sklonem k akné, zabraňují předčasnému stárnutí pleti a zanechají pleť zpevněnou, hydratovanou, rozzářenou a dokonale hladkou. Je důležité, aby byl plod měkký, ale ne příliš. Barva papáji by měla být žlutooranžová, pokud tedy koupíte ještě zelený plod, nechejte jej dozrát při pokojové teplotě.

Papáju rozkrojte napůl a vyberte semínka, ta můžete rozmixovat a přidat do masky, dopřejete si tak skvělý peeling. Navíc látky obsažené v semínkách rozzáří, zpevní a vyhladí vaši pleť. Z poloviny papáji si odřízněte dva kousky, které rozmačkejte do hladka a přidejte lžičku medu. Aplikujte na čistou pleť, nechte působit 20 minut a poté opláchněte vodou.

Zdroj, foto: Titbit.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !