8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

El Condor Pasa aneb letecký den

18. 07. 2012 | Amerika
Panoramatickou cestou jsme se dostali k jednomu z nejhlubších kaňonů Colca (Peru-Jižní Amerika), zapomenuté vesničky, kamenitá políčka, lidé žijící podle starých tradic. Zde jsme se brzy ráno chystali na výšlap, abychom mohli pozorovat kondory.
Hodně turistů měli ten samý cíl a tak jsme ve skupinkách zdolávali skalnaté stezky podél řeky v kaňonu. Pořád žádný kondor - průvodkyně nám říkala, někdy sem přijedem a kondoři nelítají.

Že by se to stalo i nám?


To by byla smůla. Dorazili jsme na pozorovatelnu, kde bylo lidiček jako na Václaváku a lítali - nádhera. Tak dneska mají letecký den, pravila průvodkyně a vysvětlovala, že v té malé vesničce, kterou vidíme jako pidi vesničku z výšky, žijí zemědělci a pravidelně hází do kaňonu uhynulá dobytčata, či jiné zvířectvo. Kondoři vylétávají ze svých hnízd a loví uhynulou zvěř.

Jižní Amerika - Peru - kondorvlajka Peruánská republikaKdyž jsme se do sytosti vynadívali, vraceli jsme se našim minibusem zpět do vesničky Chivay, kde nás čekal po několika náročných dnech zasloužilý odpočinek - koupel v termálních lázních, kam jsme vyrazili všichni, nehledě na zdravotní problémy, které nás už doprovázely. Byla to slast naložit se do teplé vody (i když síra byla značně cítit), svaly se krásně uvolňovaly a když jsme si ještě v bazénu dali pisco sour (nejoblíbenější alkoholický koktejl v Peru), tak nám nic nechybělo.

To jsme však netušili, co na nás průvodkyně ještě ten večer chystá - taneček s folklorními tanečníky v místní hospůdce. To už nás šlo jenom šest - místní folkloristická skupina nám zazpívala a zatančila a nakonec nás vtáhla do tanečního reje - ach ty plíce, přece jen nadmořská výška nám neumožňovala křepčit, tak jak bychom chtěli.

Pozdě v noci jsme se dostali do postele, aspoň trochu se prospat - čekal nás náročný přesun do Puna.

Hanaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku El Condor Pasa aneb letecký den:

El Condor Pasa aneb letecký den
El Condor Pasa aneb letecký den
El Condor Pasa aneb letecký den
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkný zážitek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Znám jen z Peru kvalitní kávu.
Obrázek uživatelky
profil
To je můj sen se podívat do jižní Ameriky.V Peru mají také dobrou kávu...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek a super zážitek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek i fotečky.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles