MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrad Valdštejn

15. 10. 2012 | Česká republika

Hrad Valdštejn - další ze známých hradů Českého ráje. Na tento hrad jsme vyrazili poprvé. A vzhledem k tomu, že jsme šli pěšky od Hrubé Skály, tak cesta byla docela náročná. Ovšem prohlídka zámku se nám velmi líbila.

Na hrad Valdštejn se dostanete pěšky z Turnova po zelené nebo červené pěší trase ze Sedmihorek po modré Angrově stezce nebo žluté pěší trase (4 km), z Hrubé Skály po červeně značené Zlaté stezce Českého ráje (3 km), z Kacanov po modré pěší trase kolem Kopicova statku nebo po žluté trase od hotelu Králíček (2,5 km). Nebo na kole po červené cyklotrase z Turnova (4 km) nebo Hrubé Skály (3 km). Ze Sedmihorek po bílé cyklotrase (4 km). Pokud se rozhodnete jet vlakem, pro příjezd vlakem použijte zastávek ČD Turnov - město nebo Karlovice – Sedmihorky.

Hrad ValdštejnPro příjezd autem doporučujeme odbočit ze silnice 1. třídy č. 35 na okraji Turnova směrem na Jičín. Odbočka je opatřena hnědým silničním značením. Dále přes Pelešany na parkoviště pod hradem, odkud dojdete na hrad po zelené pěší trase (700 m). Ke hradu se dostaneme i po pohodlné lesní cyklostezce dobře sjízdné i s kočárky (2.200 m). A ještě v letní sezóně jezdí v Českém ráji turistické autobusy, které přepravují i jízdní kola. Pro přístup k hradu jsou nejvhodnější zastávky v Mašově, Sedmihorkách a Hrubé Skále – více na oficiálních stránkách Českého ráje.

Ceny vstupného jsou 50 Kč plné a 25 Kč snížené. Při výjimečných akcích je vstupné nižší nebo zcela zdarma. Otevírací doba je od 9:00 do 17:30. Hrad je možné si pronajmout pro firemní večírky, oslavy, svatby, hostiny atd. O všem se informujte na oficiálním webu Valdštejna.

Po prohlídce jistě většina ocení místní hospůdku. Kde mimo specialitek nabízí v létě i zmrzlinu, točené pivo a i tzv. minutky. Ceny jsou přijatelné - oběd za 70 až 90 Kč.

Hezký výlet přeji!

Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Hrad Valdštejn:

Hrad Valdštejn
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Na Valdštejně jsme nebyli, ale ostatní popisovaná místa jsme navštívili. Krásná krajina.
Článek se mi také líbil.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkná pozvánka na hradSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jako z katalogu-pěkně dopodrobna..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Určitě se zajedu podívat.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík na Valdštejně jsem byla a moc se mi tam líbilo - byli jsme ubtováni na Hrubé Skále na zámku - bylo to tam moc fajn
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles