Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Vánoční strom
Soutěžte s námi o 400 skvělých výher !!!
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.11. 2017
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hrdina kuchyně - 11.11. 2017

11. 11. 2017 | Televizní tipy
Radost z jídla je o to větší, když víme, z čeho vaříme. Přesně tím se řídí i kuchař Martin Škoda a herečka Marie Doležalová, kteří budou tentokrát pátrat po příběhu křenu. Ten do české kuchyně patří odnepaměti, kdy jej do střední Evropy z jihovýchodu přinesli během stěhování národů Slované. Co zajímavého z něj pak oba aktéři pořadu Hrdina kuchyně připraví, uvidíte už v sobotu 11. listopadu ve 14.05 na Primě.

Hrdina kuchyně – 11.11. 2017:


„Křen jest kořením i lékem“, píše páter Ignác Paták ve svém pojednání Pěstování křenu v Malíně z roku 1873. On sám křen pěstoval a o jeho pěstování všechno sepsal. Podle něj patří mezi nejznámější druhy u nás křen pruský, bavorský, temešvárský, hradecký a trojský. Archeologické nálezy dokládající používání a konzumaci křenu pak sahají do 2. století, písemné zmínky najdeme ve 12. století, konkrétně u Hildegardy z Bingenu, která křen používala jako léčivou rostlinu.

Hrdina kuchyně - 11.11. 2017Tato chuťově výrazná surovina je příbuzná s hořčicí, brukví, řeřichou, ředkví nebo ředkvičkou a v kuchyni má rozmanité využití. Třeba křenové zelí je výbornou přílohou téměř k jakémukoli pečenému masu.

Marie a Martin se za křenem vypraví do Malína, tedy právě do toho místa, které opěvoval už malínský farář Paták a kde je pěstování křenu dodnes velkou tradicí.

Křenové menu Hrdiny kuchyně


•    Uzená makrela s křenem a yorkshirským pudinkem
•    Křenová omáčka s hovězí loupanou plecí a bramborem
•    Chleba s pečeným vepřovým a křenovým zelím
•    Vejce plněná křenovým krémem

Sledujte jedenáctý díl pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 11.11. 2017 ve 14.05 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hrdina kuchyně - 11.11. 2017:

Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !