Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.06. 2018
Dnes má svátek Zdeňka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hrdina kuchyně - 11.11. 2017

11. 11. 2017 | Televizní tipy
Radost z jídla je o to větší, když víme, z čeho vaříme. Přesně tím se řídí i kuchař Martin Škoda a herečka Marie Doležalová, kteří budou tentokrát pátrat po příběhu křenu. Ten do české kuchyně patří odnepaměti, kdy jej do střední Evropy z jihovýchodu přinesli během stěhování národů Slované. Co zajímavého z něj pak oba aktéři pořadu Hrdina kuchyně připraví, uvidíte už v sobotu 11. listopadu ve 14.05 na Primě.

Hrdina kuchyně – 11.11. 2017:


„Křen jest kořením i lékem“, píše páter Ignác Paták ve svém pojednání Pěstování křenu v Malíně z roku 1873. On sám křen pěstoval a o jeho pěstování všechno sepsal. Podle něj patří mezi nejznámější druhy u nás křen pruský, bavorský, temešvárský, hradecký a trojský. Archeologické nálezy dokládající používání a konzumaci křenu pak sahají do 2. století, písemné zmínky najdeme ve 12. století, konkrétně u Hildegardy z Bingenu, která křen používala jako léčivou rostlinu.

Hrdina kuchyně - 11.11. 2017Tato chuťově výrazná surovina je příbuzná s hořčicí, brukví, řeřichou, ředkví nebo ředkvičkou a v kuchyni má rozmanité využití. Třeba křenové zelí je výbornou přílohou téměř k jakémukoli pečenému masu.

Marie a Martin se za křenem vypraví do Malína, tedy právě do toho místa, které opěvoval už malínský farář Paták a kde je pěstování křenu dodnes velkou tradicí.

Křenové menu Hrdiny kuchyně


•    Uzená makrela s křenem a yorkshirským pudinkem
•    Křenová omáčka s hovězí loupanou plecí a bramborem
•    Chleba s pečeným vepřovým a křenovým zelím
•    Vejce plněná křenovým krémem

Sledujte jedenáctý díl pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 11.11. 2017 ve 14.05 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hrdina kuchyně - 11.11. 2017:

Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
Hrdina kuchyně - 11.11. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !