Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrdina kuchyně - 4.11. 2017

4. 11. 2017 | Televizní tipy
Další díl pořadu Hrdina kuchyně bude vonět po česneku. Ten, kdo se i jen občas točí v kuchyni, ví, že jde o neocenitelnou přísadu mnoha jídel, svou specifickou chutí dodá česnek pokrmu potřebný „šmak“, a navíc je také známým přírodním lékem. Co všechno o něm ještě prozradí kuchař Martin Škoda a herečka Marie Doležalová? Uvidíte v desátém díle pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 4. listopadu ve 13.55 na Primě.

Hrdina kuchyně – 4.11. 2017:


Není to tak dávno, kdy jsme znovu začali rozlišovat mezi česnekem českým a importovaným, zejména tím z Číny. Z boje vyšel vítězně, pokud jde o výraznou, intenzivnější chuť i velikost, česnek český. Asijským kolegou byl pokořen jen na poli cenovém – ten náš je dražší, a zřejmě i to sehrálo roli v tom, že byl tak nějakou dobu v ústraní zájmu českých zákazníků. Dnes už je situace jiná a zájem o česnek pěstovaný u nás vzrůstá.

Hrdina kuchyně - 4.11. 2017Česnek má kořeny v Mongolsku. Odtud se pak rozšířil právě do Číny, není ale známo, jak tehdy chutnal. Každý česnek má jinou intenzitu, záleží zejména na obsahu silic. České odrůdy jsou obvykle silné a výraznější oproti čínské variantně, která je mdlá.

Česnek lze uchovávat různými způsoby. Mimo jiné z něj lze udělat česnekovou pastu – smíchaný drcený česnek se solí stačí přidat do rozpuštěného sádla a uložit do sklenic. Dá se také zmrazit, stačí jej oloupaný dát do sáčku a vložit do mrazáku. Předtím je ale dobré sáčkem trochu bouchnout, aby se stroužky neslepily, po otevření pak bude skoro jako čerstvý. Nebo je možné jej naložit do vína, do soli či do oleje.

Jak se už dlouho ví, česnek je i výbornou přírodní lékárnou. Umí snížit krevní tlak i cholesterol, podpořit trávení, pročistit cévy, poradí si s nadýmáním i parazity ve střevech a posílí obranyschopnost organismu.

Česnekové menu Hrdiny kuchyně


•    Hovězí steak s dipem z pečeného česneku
•    Španělská česnečka „sopa de ajo“ se ztraceným vejcem
•    Focaccia s opečeným česnekem
•    Česnekové máslo s bylinkami a olivami

Sledujte desátý díl pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 4.11. 2017 ve 13.55 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hrdina kuchyně - 4.11. 2017:

Hrdina kuchyně - 4.11. 2017
Hrdina kuchyně - 4.11. 2017
Hrdina kuchyně - 4.11. 2017
Hrdina kuchyně - 4.11. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !