Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrdina kuchyně - 18.11. 2017

18. 11. 2017 | Televizní tipy
Popínavá, liánovitá rostlina pocházející ze Střední a Jižní Ameriky. V Mexiku rostla už 7000 let před naším letopočtem a do Evropy se pak dostala díky španělským dobyvatelům. Nejdříve do Španělska, poté přes Francii do celého Středomoří. O čem je řeč? O dýni, příbuzné okurek, cuket a melounů. K nám se dostala oklikou přes Turecko, při nájezdech Turků. Trvalo ale ještě hodně dlouho, než jsme ji adoptovali. Podívejte se na příběh dalšího hrdiny kuchyně už v sobotu 18. listopadu ve 13.40 na Primě.

Hrdina kuchyně – 18.11. 2017:


Dýně máme kromě jejich využití v kuchyni stále více spojené také s podzimní tradicí jejich vydlabávání a dekoračního využití, zejména v čase Dušiček a Halloweenu. A i když se to má za americkou tradici, dlabání dýní v předvečer svátku Všech svatých přivezli do Ameriky imigranti z Irska. Ve své domovině si dušičkové lucerny dlabali z tuřínů, řepy nebo brambor a v Americe měli k dispozici dýně. Navíc mnohem větší, na výrobu luceren vhodnější, a zejména hezčí.

Hrdina kuchyně - 18.11. 2017Dýní známe několik druhů. Jednou z u nás nejoblíbenějších, a rozhodně nejčastěji používanou, je dýně hokaido, která se nemusí loupat, má skvělou chuť, může se péct nebo vařit i se slupkou, která dokonale změkne. Její chuť pak můžeme ještě zvýraznit bylinkami. Dýně si skvěle rozumí s rozmarýnem nebo třeba šalvějí. 

Za poznáváním dýní se Martin Škoda a Marie Doležalová vypraví do barevného Dýňového světa – na statek rodiny Pipkových v Nové Vsi u Leštiny.

Dýňové menu Hrdiny kuchyně


•    Dýňová polévka se slaninovými chipsy
•    Těstoviny s restovanou dýní a parmazánem
•    Špikované kuřecí supreme s pečenou dýní
•    Dýňový koláč

Sledujte dvanáctý díl pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 18.11. 2017 ve 13.40 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hrdina kuchyně - 18.11. 2017:

Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles