8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Investice do zlata není špatnou volbou

18. 12. 2021 | Finance
-Komerční sdělení-

V dnešní době musí hodně lidí počítat každou korunu. Ti obvykle nejsou schopni do světa investic ani nakouknout, natož pak být jeho aktivními účastníky. Je totiž nezbytné disponovat alespoň nějakými volnými financemi.

Pokud je však máte a chcete si přivydělat, může být pro vás dobře zvolená investice tou správnou volbou, jen si musíte zvolit vhodnou komoditu. Pro začátečníky je kupříkladu výhodné zlato.

Peníze řešte až na prvním místě


Investice do zlata není špatnou volbouNež zlato koupíte, musíte si sami ujasnit, kolik byste rádi tímto svým krokem vydělali, a hlavně kolik si můžete dovolit utratit.

Hodně lidí doplatilo na použití obnosu, jenž však byl určen na něco jiného. Investování je vždy rizikem, tudíž rozhodně pro tyto účely nevyužívejte finance, které máte třeba na auto nebo na lednici, případně s nimi dokonce musíte v blízké budoucnosti zaplatit nájem. Mohli byste se dostat do velmi složitě řešitelných problémů.

Zlato se vyplatí nakupovat v dobách klidu


Také byste si měli zjistit, kdy investiční zlato nakupovat a kdy nikoliv. Toto je totiž zásadní a špatně zvolené období nákupu či prodeje razantním způsobem ovlivní, zda budete v zisku, nebo nakonec proděláte.

Cena zlata je každý den trochu jiná, nicméně v dobách, kdy světová ekonomika šlape jako na drátkách, se drží víceméně na stejných hodnotách. Tehdy je dobré ho nakoupit, jelikož je nejlevnější.

O prodeji uvažujte naopak v dobách krizových, kdy burzovní makléři nevědí, kam dřív skočit. Cena zlata se v těchto časech pohybuje hodně vysoko a vy na tom můžete docela snadno vydělat.

Jsou zde ale i specifické situace, jež rovněž na hodnotu žlutého kovu mohou mít vliv. Mezi takové se řadí například katastrofy lokálního charakteru, které dokáží negativním způsobem ovlivnit těžbu. V takových chvílích přicházejí obavy z nedostatku, což se samozřejmě projeví na zvýšení ceny. Tyto věci je ovšem nezbytné sledovat, jinak vám mohou snadno uniknout.

Je stabilní


Dlouhodobé nestability se v rámci zlata vůbec bát nemusíte, jelikož na rozdíl od mnoha jiných komodit jde o surovinu, která je celosvětově velmi žádaná, a sice v celé řadě oborů.
Největší poptávku má asi elektroprůmysl, jelikož zlato je známý vysoce kvalitní vodič. Nevyužívá se ovšem v každém přístroji s pohonem na elektřinu. Objevit ho můžete hlavně v prémiových druzích elektroniky.

I tam je ho však pouze poskrovnu. V opačném případě by totiž lednice, mikrovlnné trouby a další elektrospotřebiče stály mnohonásobně více.

Jakou může mít podobu?


Mince se na území bývalého Československa razí zcela standardně, avšak cihličky se u nás neprodukují. Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna.

Kupte si raději trezor


Jakmile si zlato pořídíte, musíte ho někam bezpečně uložit. Mít jen tak pohozené mince nebo dokonce slitky v šuplíku není zrovna prozíravé. Každý nevítaný návštěvník je tak může zcela bez potíží ukrást.

Nejlepším řešením je koupě trezoru. Nejde sice o nic levného, zvláště v případě větších modelů, ale chcete-li mít svou investici v bezpečí pod zámkem, příliš jiných alternativ nemáte. Ano, je možné využít bankovní schránky, ovšem za ty se musí platit.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !