Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Investujte do pohodlného kufru a vyhněte se stresu při cestování

7. 02. 2016 | Praktické rady
Vhodné a kvalitní cestovní zavazadlo je jednou ze záruk pohodlného cestování.
 

Vybrat vhodnou velikost kufru je základ

Již při nákupu je vhodné vybírat zavazadlo na základě několika kritérií. Mezi ty hlavní patří velikost kufru a hmotnost. Na kufru by měly být uvedeny celkové rozměry i objem.
Výběr velikosti kufru se odvíjí od účelu, kterému má sloužit. Pokud cestujete na prodloužený víkend, vystačíte si s kufrem v max. výšce 55 cm.Tato zavazadla je možné si vzít i na palubu letadla, čímž ušetříte čas při odbavení. Pokud se chystáte na rodinnou dovolenou, vybírejte z větších kufrů např. 70-82 cm, kam se vejde vše, co potřebuje celá rodina. Počítejte minimálně se 2 zavazadly.

Skořepinové kufry jsou sázkou na jistotu

Investujte do pohodlného kufru a vyhněte se stresu při cestováníPodle materiálu rozlišujeme kufry na pevné skořepinové, textilní a kožené. Skořepinové kufry jsou vyrobeny z polykarbonátu a polypropylenu. Na těchto typech kufrů doceníte pevnost zavazadla a nepromokavost, proto jsou dobrou volbou pro převoz křehkých věcí. Výhodou je rovněž jejich snadná omyvatelnost a fakt, že jsou již vyráběny pouze na kolečkách.

Textilní kufry bývají vyrobeny z nylonu, polyamidu či polypropylenu. Hmotnost textilních zavazadel je malá a výhodou může být možnost zvětšení jejich objemové kapacity pomocí druhého zipu.

K nejelegantnějším cestovním zavazadlům patří kufry kožené. Jsou však velmi nepraktické, protože jsou náchylné k poškrábání a jejich povrch vyžaduje speciální údržbu.  

Nezapomeňte se zajímat o organizaci prostoruuvnitř zavazadla

Aby kufr vyhovoval Vašim požadavkům, zaměřte se i na vnitřní prostor. Zkontrolujte, zda obsahuje kapsy na menší předměty či uzavíratelné přihrádky. Výhodou mohou být i vnitřní popruhy, díky kterým minimalizujete pomačkání oblečení.

Jak nejefektněji sbalit zavazadlo

Nejvíce věcí zabalíte do kufru, pokud budete své oblečení správně vrstvit. Na dno kufru patří obuv. Každý pár zabalte zvlášť a balteje podél kratších stěn zavazadla. Do prostoru mezi zabalené boty následuje toaletní taška, spodní prádlo nebo spodní trička. Prostor zavazadla se nejlépe využije, pokud složená trika budou srolovaná a každá rolička naskládaná na dno. Trička se díky tomu nezmačkají. Střední vrstvu skládejte na spodní vrstvu. Patří sem zejména kalhoty, sukně, košile, svetry. Až na vrch umístěte kabáty, bundy, šaty, pásky, šperky.

Zdroj, foto: KiK


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak u nás balím vždy já. Jde mi to,musím se pochválit. Ale manžel to pak odnosí do auta a tam to zase umí dokonale on. Vždycky nechápu, že to tam naskládal.



Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkcestuji hodně, ale mám dost malý kufr - aspoň se s ním nemusím tahat. V kufru mám tzv. pořadače, kde mám prádlo, trika, kalhoty oddělené a vytáhnu z kufru jen příslušný pořadač. No na konci pobytu - jezdím teda hlavně poznávačky je v kufru už nepřehledno....
Obrázek uživatelky
profil
Cestujeme hodně..snažím se vždy vše úsporně sbalit.. Ale muž to umí lepeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No já letěla do Anglie na týden a podle zavazadel to vypadalo,jak bych tam letěla minimálně na půl roku SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles