8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablko – zdraví, které chutná

5. 03. 2013 | Péče o tělo
Jablka  jsou zdrojem zdraví a kulinářského potěšení, ale i symbolem mládí a přirozené krásy,  o čemž svědčí mnohá přísloví a národní písně. Jejich konzumace má pro naše zdraví mnohem větší význam, než se původně předpokládalo.

Jablko jako lék!

„Jedno jablko denně doktora zahání“, říká známé anglické přísloví. Jablka mají zázračné účinky na naše zdraví, obsahují množství cenných látek, například pektin, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a tuků v krvi, krevní tlak a chrání tak před nemocemi srdce. Jablko je i báječný pomocník při trávení, obsažené kyseliny regulují kyselost žaludku a trávicí enzymy napomáhají trávení a normalizují střevní mikroflóru. Pravidelná konzumace jablek pomáhá léčit choroby jater a žlučníku.

Jablko – zdraví, které chutnáJablečné pyré se používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Po staletí se jablka podávala rekonvalescentům pro rychlejší zotavení po nemoci, častější konzumace jablek se doporučuje i při revmatismu a dně. Jablka mohou pomoci i diabetikům, protože regulují hladinu cukru v krvi. Cenné služby vykonává jablko při nachlazení, kašli a chrapotu. Dezinfikuje dutinu ústní a horká jablečná šťáva rozpouští a uvolňuje hleny. Jablko před každým jídlem pomáhá udržet na uzdě naši hmotnost a dokonce přispívá i ke ztrátě váhy. Obsahuje hodně vlákniny, která zvyšuje pocit nasycení. Podušená jablka smíchaná se stejným množstvím olivového oleje se doporučují přikládat na špatně se hojící rány.  

Jablko jako kulinářské potěšení!

- Pochoutkou pro malé i velké jsou smažené plátky jablek v palačinkovém těstíčku, které podáváme posypané skořicovým cukrem.

- Osvěžující jablečný dezert připravíme z rozmixovaných jablek, měkkého tvarohu, rumu, citronové šťávy a medu nebo cukru.  

-  Horká jablka jsou jednoduchým a dokonalým nedělním moučníkem. Do máslem vymazané zapékací misky rozložíme plátky jablek, posypeme je skořicí a drobenkou připravenou z másla, cukru a strouhaného kokosu. V troubě krátce zapečeme a podáváme s kopečkem zmrzliny nebo zakysané smetany.  

Jablko – zdraví, které chutná- Rafinovanou pomazánkou s jablky oslníme svoje hosty – měkký tvaroh vyšleháme s trochou majonézy, prolisovaným česnekem, nahrubo nastrouhanými jablky a nasekanými vlašskými ořechy. Pomazánku osolíme a mažeme na kolečka rohlíků.

- Jablka jsou skvělým základem pro přípravu osvěžujících a zdravých ovocných salátů. Jednoduchý salát připravíme z kostiček jablek a sušených brusinek spojených zálivkou z citronové šťávy a medu.

- Na másle podušená jablka vhodně doplní pokrmy z masa, zejména vepřového, uzeného, drůbežího a zvěřiny.

- Báječnou večeří může být salát připravený z pokrájeného zbylého tepelně upraveného kuřecího masa smíchaného s kostičkami jablka a červené papriky. Vše spojíme lehkou zálivkou z majonézy, citronové šťávy, mletého bílého pepře, soli a ušlehané smetany.  Podáváme s opečenými toasty.  

- Skvělý rychlý salát připravíme z pokrájených krabích tyčinek, kostiček jablek a tvrdého sýra. Vše promícháme se zálivkou z majonézy, bílého jogurtu, citronové šťávy, mletého pepře a soli. Podáváme s opečenými toasty.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nejlepší jsou ze zahrádky
Obrázek uživatelky
profil
nejlepší jsou domácí ze zahrádky
Obrázek uživatelky
profil
Zrovna jsem jedno snědla. Nejvíc mi chutnají jablka odrůdy Gold Delicious, která je skutečně deliciózní.
Obrázek uživatelky
profil
jablka u nás kupujeme a jíme ve velkémSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek, jablka mám taky moc ráda.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles