8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem neprošmejdila Machu Picchu

13. 07. 2012 | Amerika
Když se jede do Peru, tak musíte navštívit Machu Picchu (Maču Pikču), kečuánsky - Starý Vrch. 
Byla jsem tam zrovna v roce 2011, kdy se slavilo 100 let objevení. Jsou to ruiny předkolumbovského inckého kultovního města v peruánských Andách. Nacházejí se v horském sedle 400 metrů nad řekou Urubamba v nadmořské výšce 2430 m.

Ruiny objevil 24. července 1911 americký archeolog Hiram Bingham. Domníval se, že nalezl pozůstatky bájného města Vilcabamba. Jak už jsem psala, výlet do Peru je dosti náročný - hlavně vysoká nadmořská výška. A hlavně zdravotní problémy - peruánská strava je sice výborná, ale asi nic pro můj žaludek. Takže mě postihlo to, co většinu lidiček ze zájezdu - zažívací problémy. Lila jsem do sebe litry koly, což jsem neměla dělat, ale ona mi tak chutnala. Jak takž jsem dojela vláčkem údolím řeky Urubamba do Qua Calientes - výchozího bodu na Machu Picchu.

Machu Picchu v PeruUnavená, dehydrovaná. Nuž co, prospím se a ráno vyrazím s partou nahoru. Ráno lilo jako z konve a já nemohla vstát z postele. Lidičky ze zájezdu vyrazili a já se domluvila s průvodkyní, že si tam vyjedu sama. Kolem 10. hodiny jsem se konečně vyhrabala z postele (pořád lilo) a vydala se na stanoviště ekologických autobusů. Vystála si frontu na lístky, zakoupila pláštěnku od všudypřítomných  prodavačů a konečně jsem vyjela k vytouženému cíli. I když Machu Picchu není zase tak vysoko, moje indispozice byla velká - už dva dny jsem nic nejedla, jenom pila.
Byla jsem slabá jako moucha a přece jen se muselo jít do kopce. Vyvlekla jsem se na první terasu a koukala jsem na to bájné město - tak tohle byl můj sen z dětství. Vidina, že bych měla slézt mezi ruiny, mi obracela žaludek naruby. Tak jsem jen tak postávala a koukala, říkajíc si, až přijedu domů, tak si všechno o Machu Picchu přečtu.

Vrátila jsem se autobusem do hotelu a vyprávění mých spolucestovníků mě rozesmutnilo. Tak jsem se těšila a tu hlavní památku jsem nezvládla. Držím v ruce minci jeden Sol, který byl vydán k výročí 100 let objevení a říkám si, aspoň něco mám na památku z mého nevydařeného výletu. Jednu jistotu mám, sem už se vícekrát nepodívám.

Hanaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem neprošmejdila Machu Picchu:

Jak jsem neprošmejdila Machu Picchu
Jak jsem neprošmejdila Machu Picchu
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
všechno je možné, hlavní je zdraví Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
takový svůj sen,podívat se někdy na Machu Picchu,bohužel se mi asi nikdy nesplní,z výplaty na to nenašetřím Smajlík přečteno mám o těchto ruinách mnoho,ale být na místě by bylo k nezaplacení,mám ráda historii,Aztéků,Inků,a jiných vymřelých civilizací,alespoň si tedy o nich něco přečtu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
žiaľ, taký je život , nie ste žial jediná čo sa jej niečo podobné stalo - človek občas prekoná nemožné a aj dlhé km dialok aby sa dostal k miestu o ktorom roky sníva často je to náročné a unavne, no a presne ako píšete aj zmena stravy urobí svoje a ked už máte na dosah svoj ciel - organizmus povie svoje....
verím že máte na výlet aj pekne spomienky a je to dôvod snívat o tom že sa tam raz vrátite Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To by mě piclo, ale i takové pády se dějí.
Obrázek uživatelky
profil
Cestovať takú diaľku a nedostať sa tam, to by ma poriadne "rozhodilo".
Ale hlavne, že si sa zdravá vrátila domov.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles