8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na povánoční detoxikaci organismu

24. 01. 2016 | Krása
Ač bychom si to přáli, již dávno neplatí, že Vánoce jsou svátky klidu a míru. Právě naopak, pro ty z nás, kteří se starají o spokojenost celé rodiny, jsou tyto svátky dobou, která si žádá následnou očistu nejen duše, ale i těla. Vánoční shon, nákupní horečka a hory energeticky nevyváženého jídla dohromady působí až toxicky, a proto je poté třeba tělu věnovat zvýšenou péči.

Pitný režim

Vaječný likér, víno, šampaňské a horké alkoholické nápoje zkonzumované na vánočních trzích, to vše musí z těla ven. Pro povánoční období platí dvojnásob, že bychom neměli tělo zatěžovat nejen alkoholickými nápoji, ale též slazenými limonádami, nekvalitní kávou, džusy, apod. Stále platí, že čistá voda je pro správné fungování ledvin a celkovou hydrataci nejlepší. Ti, kteří si na ni teprve zvykají a chtějí omezit přísun slazených nápojů, ji mohou ochutit pár kapkami citronu či mátou.

detoxikaceV zimním období také doporučujeme pít bylinné čaje. K lepšímu trávení dopomáhá čaj heřmánkový a detoxikačně působí například čaj kopřivový či březový. Těm, které trápí močové cesty a časté nachlazení, pomůže čaj šípkový. Šípky navíc snižují hladinu cholesterolu v těle a používají se jako podpůrný prostředek při léčbě aterosklerózy, zpevňují cévy a příznivě ovlivňují srážlivost krve.

Sauna pro zdraví

Pozitivní účinky sauny byly popsané již několikrát. Z těch nejdůležitějších můžeme zmínit klidnější činnost srdce, uvolnění dýchacích cest, zmírnění bolesti kloubů a svalů a díky silnému pocení vylučování toxických látek z těla. Pravidelné návštěvy sauny navíc pomáhají budovat a podporovat imunitní systém a jsou příjemným relaxem v jinak mrazivém období. Saunu nedoporučujeme těm, kteří trpí kardiovaskulárními chorobami nebo osobám s právě probíhající virózou či zánětem.

Správná skladba potravin

Výjimek bylo o Vánocích dost. V lednu by měl náš jídelníček ovládnout tvrdý režim. Do pravidelného menu zařaďme zeleninu jako je řeřicha, rukola, špenát, kapusta, artyčoky či zelí. Naopak je dobré se vyvarovat přílišné konzumace červeného masa, mléčných výrobků a výrobků z pšenice. Pozor však, zdaleka ji neobsahuje jen pečivo, ale také těstoviny, různé druhy příloh a některé zahuštěné omáčky. Taktéž doporučujeme zvýšit denní příjem všemožných luštěnin, ořechů a semínek.

Kouření

Přestat kouřit je dobré vždy. Možná je ale nový rok právě tou motivací, kterou potřebujeme. Pokud však na kouření budeme stále pohlížet jako na berličku ve zvládání stresových situací, bude cigareta nadále jediným záchranným lanem nejen při boji s nezdravými potravinami. Celková detoxikace by tedy neměla být jen prostředkem k tomu, jak se na čas cítit lépe, ale spíše novou cestou, kterou se od teď budeme ubírat. S motivací a silnou vůlí je totiž možné dosáhnout všech vytyčených cílů současně.

Zdroj: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Určitě to vyzkoušej. Doporučit můžu taky korálovec ježatý, nebo-li hericium erinaceus. Je taky s rakytníkovým olejem a hlavně na zažívání
Obrázek uživatelky
profil
Jak tak na to koukam tak to snad doma zavedu taky. Ted mi tam kasle pulka rodiny, neco s tim provest musim
Obrázek uživatelky
profil
Jj rakytníček vychází právě z toho ryktníku, takže posiluje obranyschopnost, metabolismus, srdce, udržuje zdravou kůži, pomáhá na sliznice, zlepšuje trávení a hlavně dodává vitalitu. A je to sice pro děti, ale můžou to i těhule
Obrázek uživatelky
profil
Teď jsem koukala, že mají i nějaké bonbony pro děti rakytníček. V tom je ten rakytník taky
Obrázek uživatelky
profil
pěstovat se to dá, ale když to koupíte v terezia company, tak to máte i s dalšími přísadami, jako je třeba rakytníkový olej nebo lactobacily a tak. A nemusíte se s tím vůbec jakkoliv namáhat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles