8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak (pře)žít se stárnoucími rodiči

3. 09. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Jak (pře)žít se stárnoucími rodiči
Autoři: Novák Tomáš, The Beastess
Nakladatelství: Grada
Brožovaná vazba
Formát: 144 x 207 mm
Počet stran: 136
Rok vydání: 2013
Cena: 199 Kč

Stále větší počet lidí středního věku se ocitá ve složité a leckdy skoro neřešitelné životní situaci naplňování několika těžko slučitelných rolí - pracovat, vychovávat děti a zároveň pečovat o stárnoucí rodiče. Jde o záležitost mimořádně fyzicky i psychicky náročnou, která s sebou mnohdy přináší poruchy v oblasti rodinných vztahů, popřípadě i zdravotní potíže.

Novák Tomáš, The Beastess - Jak (pře)žít se stárnoucími rodičiAutoři - poradenský psycholog a psychiatryně - se snaží jednak poodhalit sociologické a psychologické aspekty tohoto nelehkého životního období, ale především poskytnout praktické rady pečovatelům o seniory, včetně nabídky relaxačních metod, protistresové svépomoci, asertivních komunikačních technik a stručného právního poradenství. Autorská dvojice čerpá z vlastní odborné zkušenosti, ale i ze svých osobních zdrojů.

Čtenářům, kteří se snaží plnit tak gigantický úkol, jakým je péče o seniora v rodině, se tak dostává do ruky mimořádně praktická příručka, na níž jistě kromě komplexních informací o dané problematice ocení téměř léčivou snahu o nadhled a odkrývání nečekaných bonusů, které péče o staré rodiče může přinést.

O autorovi knihy Jak (pře)žít se stárnoucími rodiči:


PhDr. Novák Tomáš

Autor je poradenským psychologem.Vystudoval FF UJEP v Brně, obor psychologie. Dlouhodobě se zabýval problémy výchovných obtíží s dětmi, náhradní rodinnou péčí, manželským a rodinným poradenstvím.Externě učí i na Masarykově univerzitě,na filosofické fakultě a na fakultě sociálních studií.

Knihu Novák Tomáš, The Beastess - Jak (pře)žít se stárnoucími rodiči koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !