8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se v chladných dnech starat o svůj pitný režim a proč

1. 11. 2023 | Péče o tělo
V chladném počasí se většina lidí zaměřuje na správný pitný režim méně ve srovnání s horkými letními měsíci. Správná hydratace organismu je ovšem klíčová pro udržení zdraví i v zimním období. I když v zimě není pocit žízně tak častý jako v létě, neznamená to, že tělo nepotřebuje vodu. Stále ji ztrácí skrze dýchání a další metabolické procesy, proto je nezbytné udržovat tělo dostatečně hydratované, aby se člověk cítil a vypadal zdravě.

Výborným zdrojem hydratace právě v tomto období, kdy je důležité dodávat tělu esenciální minerály a prospěšné soli, jsou minerální vody. Ty pomohou udržet rovnováhu elektrolytů v těle, což je klíčové pro jeho normální funkci. Minerální vody jsou bohaté na prvky, jako jsou vápník, hořčík, draslík a další, což může přispět k celkovému zdraví a pohodlí v období, kdy konzumujeme méně čerstvého ovoce a zeleniny.


Obecná doporučení, 

jak se v zimě udržovat v dobré kondici díky pitnému režimu:


pitný režim i v zimě    1. Pijte dostatečně ty správné tekutiny
Neřiďte se pocitem žízně, který je v chladném počasí upozaděn. Počítejte vypité sklenice, zlatý průměr je 8 sklenic denně. Ideálně neslazených produktů.
    2. Střídejte teplé a studené (ne ledové) nápoje
Udělejte si pitný režim zajímavý, dejte si dobrý teplý čaj po návratu z venku a různé druhy minerálek při práci či po sportu.
    3. Myslete na kvalitu potravy
Hlídejte si přísun ovoce a zeleniny, vyhýbejte se jídlům s vysokým obsahem soli a cukru.
    4. Dbejte na pokožku
Používejte kvalitní hydratační krémy a oleje a pijte dostatek vody, aby vaše kůže zůstala zdravá a pružná.
    5. Sledujte svou fyzickou aktivitu
Zimní aktivity mohou způsobit zvýšenou ztrátu tekutin, takže je důležité být pozorný k signálům těla a pít po fyzickém výkonu dostatek vody.
    6. Dávejte pozor na dehydrataci organismu
Příznaky dehydratace nejsou v zimě tak zjevné jako v létě. Poznáme ji především podle suchých rtů, kůže, snížené koncentrace či závrati.


Co vám přinese správný pitný režim?


Podporu imunitního systému:
Dobrá hydratace je nezbytná pro správnou funkci imunitního systému. V zimě jsou viry a bakterie běžnější, a proto je důležité mít silný imunitní systém, který vás ochrání před nemocemi.

Regulaci tělesné teploty:
V chladném počasí musí tělo udržovat svoji teplotu. Pití teplých nápojů, jako je horký čaj nebo horká voda s citronem, může pomoci udržet tělesnou teplotu a zvýšit pocit pohody.

Prevenci dehydratace pokožky:
Suchý vzduch a nízká vlhkost v zimním období mohou způsobit dehydrataci kůže. Přiměřená hydratace zevnitř může pomoci udržet vaši kůži hydratovanou a zdravou.

Zlepšení energie a nálady:
Dehydratace může způsobit únavu a podrážděnost. Pravidelný pitný režim vám může pomoci zůstat energickými a s dobrou náladou i během zimy.


Důležitost pitného režimu začala modelka Lucie Šlégrová více registrovat a vnímat v roce 2005, kdy vyhrála Miss a získala roční pitný režim. „Čím jsem starší, tím více se snažím dbát o své zdraví a své tělo, takže kladu větší důraz i na svůj pitný režim. Minerálku do něj zařazuji každý den. A ke správnému pitnému režimu se snažíme vést i naše děti,” říká.

Na pitný režim dbá i Jana Doleželová: „Maximálně omezuji alkoholické, sladké a kofeinové nápoje. Minerální vody si dávám každý den tak půl litru a nejraději mám jemně perlivou.“


Zdroj, foto: Mattoni


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !