8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se vyvarovat zvyšování úrokových sazeb za porušení podmínek úvěru?

15. 02. 2023 | Finance
-Komerční sdělení-

Někteří nebankovní poskytovatelé zvyšují úrokovou sazbu nebo si účtují vysoké penále za porušení podmínek smlouvy. Při volbě správného nebankovního poskytovatele je tedy nutná obezřetnost. Na co se zaměřit?

Než si se rozhodnete o nebankovní půjčce, informujte se o podmínkách úvěru
Není půjčka jako půjčka. Třebaže se jedná o stále oblíbenější typ financování osobních, či podnikatelských projektů, jako je vlastní bydlení či rozjezd podnikání, při výběru vhodného poskytovatele je potřeba být obezřetný. Zatímco nebankovní půjčka od spolehlivého poskytovatele představuje způsob, jak rychle získat hotovost v případě, že se běžná banka zdráhá půjčit, půjčka od neférové firmy může znamenat mnohonásobné přeplacení úvěru kvůli zvyšování úrokové sazby nebo penále za porušení podmínek úvěru.

Jak se vyvarovat zvyšování úrokových sazeb za porušení podmínek úvěru?Ať se už tedy chystáte vzít si nebankovní půjčku, jako je krátkodobá půjčka nebo půjčka bez registru, volte transparentního poskytovatele, který vám poskytne fixní úrokovou sazbu a nebude si účtovat poplatky za sebemenší porušení smlouvy.

Někteří poskytovatelé si účtují i několik stovek korun denně za jeden den zpoždění
Než podepíšete úvěrovou smlouvu, podrobně si nastudujte podmínky splácení půjčky. Někteří poskytovatelé nebankovních půjček jsou schopni nejen zvyšovat úrokovou sazbu, ale také si účtovat vysoké penále za nedodržení podmínek splátkového kalendáře. V některých případech se může jednat až o částky v řádech stokorun za každý den prodlení.

Nastudujete si i drobné písmo úvěrové smlouvy


Mnoho dlužníků nemá často ponětí, jaké jsou podmínky úvěrové smlouvy, kterou podepisují. Vidí výhodnou úvěrovou sazbu, která však bývá často omezena na první měsíce splácení a pak prudce stoupá – někdy až dvojnásobně, nebo dokonce trojnásobně. Co se na první pohled jeví jako sleva či výhodná nabídka je tak pravým opakem.

Zvyšování úrokové sazby však není vše. Dlužníci také platí vysoké peněžní sankce za jakékoliv – byť sebemenší – porušení smluvních podmínek. Podvodné firmy si navíc stanovují další nesmyslné podmínky, za jejichž nesplnění následně uplatňují smluvní pokuty.

Je proto nutné pečlivě si prostudovat veškeré podmínky, za nichž vám nebankovní poskytovatel půjčí peníze. Zaměřte se i na drobné písmo na konci smlouvy, ve kterém často bývají uvedeny „chytáky“, jako je:

    • Penále v případě, že dojde k jedinému dni zpoždění splátky: Někteří poskytovatelé po svých klientech vymáhají celou dlužnou částku zpět i s vysokými pokutami již za jeden jediný den opožděné platby.
    • Pokuta za předčasné splacení úvěru: Setkáte se i s nebankovními institucemi, které dají vysokou pokutu klientovi, který se svědomitě rozhodl půjčku splatit předčasně.

Dalším nešvarem je neposkytnutí úvěrové smlouvy předem, čímž je klientovi odepřeno právo nastudovat si smluvní podmínky dopředu. Také si v tomto případě nemůže na pomoc přizvat právníka, který by smlouvu zkontroloval.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !