Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se žije s lakomcem

5. 12. 2011 | Vztahy
Je nabíledni, že život s lakomcem přináší téměř každodenní diskuse na téma rodinné finance. Žena je nucena zpovídat se z toho, co nakoupila, za kolik a hlavně proč. Každodenně si vyslechne otázku:  "Musíš tolik utrácet?“ a vzápětí si muž odpoví sám: „ Šetřit se musí pořád a na všem!“ Prostě pro korunu by si koleno nechal vrtat a vy to musíte snášet!

Když vás před touto nehezkou vlastností vašeho partnera někdo varuje, bývá to obvykle v době, kdy jste těžce zamilovaná a takovéto „maličkosti“ nevnímáte. Vždyť on je tak hodný, milý a pozorný, jak by mohl být lakomec. Zamilovaní snoubenci totiž málokdy uvažují o tom, jak budou spravovat společný rodinný rozpočet. Kdysi mi moje budoucí tchyně vyprávěla, jak její syn chvátal přes celé město pěšky, neboť mu bylo líto peněz za jízdenku na MHD, a to tehdy stála jen 6,- Kč! Taky jsem si z toho nevzala tehdy poučení.

Lakomství je vlastnost nehezká. Finanční neshody jsou velkým rizikem v partnerském životě, vedou i ke konfliktům, které mohou vyústit až v rozklad partnerského soužití nebo dokonce v rozpad manželství. Avšak dosáhnout kompromisu a dohody s lakomcem ve věcech financí je téměř nemožné. Pak následuje to, že rodina hraje s lakomcem takové malé tajné divadlo. Zatajují pravdu o skutečných cenách, různě se vymlouvají, že něco dostali jako dárek, ačkoli to není pravda a podobně.

Skrblictví může být způsobeno výchovou, ale také touhou po moci. Peníze totiž moc znázorňují. Lakomec si své nashromážděné peníze totiž neumí užít a celý život se pachtí za něčím a úplně zbytečně.

Rodinný život a společné finance jsou problémem, který řeší nejeden manželský pár.  Manželé mají  v podstatě dvě možnosti: buď budou mít jeden společný účet, anebo budou mít každý svůj účet.  Vše záleží na oboustranné dohodě manželů, nebo partnerů. Zajisté není nutné zdůrazňovat, že peníze nabyté v průběhu manželství jsou společné. Výjimku tvoří pouze dary. Na společný majetek a finance mají oba právo rovným dílem.

Žít s lakomcem není snadné, vyžaduje to velkou dávku trpělivosti a klidu.  Ne vždy to však stačí. Neexistuje totiž univerzální řešení. Nezbývá než doufat, že lakomec občas nějaký ten peníz pustí a život s ním se tak nestane psychickým terorem.  

Autor:Bea1


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
z lakomcem je to určitě zlé...
Obrázek uživatelky
profil
mám doma pravý opak, ten můj by utratil i poslední korunu, tak nevím, co je lepší!!!
Obrázek uživatelky
profil
to mám doma v té nejhorší možné variantě...
Obrázek uživatelky
profil
nevím, nezkusila jsem toSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to naštěstí neznám a ani si to nechci představit Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles