Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se žije s lakomcem

5. 12. 2011 | Vztahy
Je nabíledni, že život s lakomcem přináší téměř každodenní diskuse na téma rodinné finance. Žena je nucena zpovídat se z toho, co nakoupila, za kolik a hlavně proč. Každodenně si vyslechne otázku:  "Musíš tolik utrácet?“ a vzápětí si muž odpoví sám: „ Šetřit se musí pořád a na všem!“ Prostě pro korunu by si koleno nechal vrtat a vy to musíte snášet!

Když vás před touto nehezkou vlastností vašeho partnera někdo varuje, bývá to obvykle v době, kdy jste těžce zamilovaná a takovéto „maličkosti“ nevnímáte. Vždyť on je tak hodný, milý a pozorný, jak by mohl být lakomec. Zamilovaní snoubenci totiž málokdy uvažují o tom, jak budou spravovat společný rodinný rozpočet. Kdysi mi moje budoucí tchyně vyprávěla, jak její syn chvátal přes celé město pěšky, neboť mu bylo líto peněz za jízdenku na MHD, a to tehdy stála jen 6,- Kč! Taky jsem si z toho nevzala tehdy poučení.

Lakomství je vlastnost nehezká. Finanční neshody jsou velkým rizikem v partnerském životě, vedou i ke konfliktům, které mohou vyústit až v rozklad partnerského soužití nebo dokonce v rozpad manželství. Avšak dosáhnout kompromisu a dohody s lakomcem ve věcech financí je téměř nemožné. Pak následuje to, že rodina hraje s lakomcem takové malé tajné divadlo. Zatajují pravdu o skutečných cenách, různě se vymlouvají, že něco dostali jako dárek, ačkoli to není pravda a podobně.

Skrblictví může být způsobeno výchovou, ale také touhou po moci. Peníze totiž moc znázorňují. Lakomec si své nashromážděné peníze totiž neumí užít a celý život se pachtí za něčím a úplně zbytečně.

Rodinný život a společné finance jsou problémem, který řeší nejeden manželský pár.  Manželé mají  v podstatě dvě možnosti: buď budou mít jeden společný účet, anebo budou mít každý svůj účet.  Vše záleží na oboustranné dohodě manželů, nebo partnerů. Zajisté není nutné zdůrazňovat, že peníze nabyté v průběhu manželství jsou společné. Výjimku tvoří pouze dary. Na společný majetek a finance mají oba právo rovným dílem.

Žít s lakomcem není snadné, vyžaduje to velkou dávku trpělivosti a klidu.  Ne vždy to však stačí. Neexistuje totiž univerzální řešení. Nezbývá než doufat, že lakomec občas nějaký ten peníz pustí a život s ním se tak nestane psychickým terorem.  

Autor:Bea1


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pryč od lakomce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s "barbraann", tohle totiž znám taky moc dobře, zvlášť když navrhnu že bychom mohli někam vyrazit. Vždy si připadám tak "malá", "bezvýznamná". Ale když mám možnost jí o víkendu do práce na přesčas, tam jít můžu vždycky, nebo spíš musím, abych měla větší výplatu.
Smajlík Smajlík Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Není lakomec, jako lakomec. Někdo peníze jenom probije, nikomu nic nedá. Jsem nucená žít v rodinném domku s bývalým manželem. Je závislý na automatech. Vzhledem k tomu, že je to jedno byt, musíme být spolu. Jsem rozvedená, navíc důchodkyně.
Moji dva synové ještě studují. Práce není. Takže doma se topí pouze tak, aby nezamrzlo topení.
Teplota kolem 10 stupňů. Co mi zbývá, když musím
podporovat syny.
Obrázek uživatelky
profil
Z vlastní zkušenosti to znám. Nechal by si doslova vrtat koleno, jen aby ušetřil. Přestože jsme skrblit nemuseli, všechno si syslil raději u sebe, proč asi... Už nikdy více lakomce do domácnosti. Nechal by nás i zmrznout, taková teplota 16 stupňů v místnosti stačí a ušetří se za topení- fakt nezapomenu!
Obrázek uživatelky
profil
já si toto uvědomuji vždy jen pokud se dohadujeme,to hned manžel stočí řeč na peníze,jak dává domů každou korunu,ale už nechce slyšet,že si z toho velkou část bere zpět jen pro sebe.myslím,že je to určitá lakota i sobectví a bohužel rozumné pokracování debaty v tu ránu není možné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles