8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si ulevit od bolesti kloubů

18. 12. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Bolesti kloubů mohou omezit schopnost člověka vykonávat denní činnosti. Silná bolest kloubů dokáže ovlivnit i kvalitu života, ale bohužel je velmi běžná, zvlášť při stárnutí. Nejčastěji je způsobena opotřebováním chrupavek a i přes to, že může být poškozen jakýkoliv kloub, jsou nejobvyklejší bolesti kolen, rukou, ramen, kyčlí nebo páteře. Nazývá se artritida nebo artralgie, neboli zánět a bolest uvnitř samotného kloubu. Tato bolest může být mírná, pociťující pouze při určitých činnostech, nebo může být velmi závažná, kdy omezí i pohyb a zejména nesení jakékoliv váhy. Ačkoliv může bolest přijít a zase odejít, může být i trvalá. Pojďme se podívat na několik způsobů, jak si od bolesti kloubů ulevit.

Jaké aktivity pomáhají s artritidou


KloubusNepohodlí může být pociťováno jako skřípání, pulzování nebo pálení. Někdy může být kloub jenom ztuhlý a rozhýbe se při pohybu, ale až mnoho aktivity může naopak bolest zhoršit. Pokud trpíte artritidou, existují aktivity a sporty, které vám pomohou od bolesti ulevit. Tyto pohyby, které jsou však ke kloubům šetrné na ně mají malý dopad, protože je méně zatěžují a snižují riziko zranění. Zmíněné aktivity zahrnují chůzi (s holemi), plavání a jízdu na kole. Také můžete přiřadit jógu, která posiluje svaly kolem kloubů a zlepšuje jejich pružnost nebo pilates posilující kosti a klouby. Oba druhy cvičení posilují střed těla, spodní i horní části těla a jeho flexibilitu a držení. Podporují tvorbu svalů a jejich sílu a vyšší rozsah pohybu pro klouby. Nejdůležitější je začít zlehka, zvlášť začátečníci, a pomalu si na tyto aktivity a pohyby zvykat.

Jídelníček, který omlazuje


Zdravá a pestrá strava je také velmi zásadní pro zlepšení stavu kloubů. Potraviny, které přispívají ke zdraví kloubů jsou ořechy a semínka. Například mandle, vlašské ořechy, dýňové nebo chia semínka plné omega-3 mastných kyselin. Rybí tuk z lososa, tuňáka, sardinek a pstruha je dalším zdrojem nezbytných živin pro lidské zdraví. Další potraviny prospěšné pro klouby jsou ovoce a zelenina, luštěniny, vývary, panenský olivový olej i hořká čokoláda. Všechny tyto potraviny mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.

Kloubus



















Posílení kloubů a kostí stavební bílkovinou


Kolagen pomáhá s hustotou kostí a má protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci snížit nepohodlí v kloubech a zánětů v těle. „Kolagen je jedním z nejdůležitějších stavebních "kamenů" lidského těla a tvoří převážně 30 % celkového množství bílkovin v našem těle,” říká David Buchta, zakladatel firmy Primulus, www.primulus.cz. Kolagen si tělo vytváří samo, avšak jak stárne, přirozeně ho vytváří méně. Zpomalení může začít kolem 30ti let. Jídla jako vývar, ryby, ovoce, zelenina, oříšky a luštěniny pomáhají tvořit tělu kolagen, ale můžete ho najít i v doplňcích stravy. Je bohatý na aminokyseliny, které hrají důležitou roli při stavbě kloubní chrupavky a může mít protizánětlivé účinky. Kolagen (kolagenní peptidy) najdete i v doplňcích stravy značky Kloubus, www.kloubus.cz, který je určen pro kohokoliv, kdo chce posílit své klouby.


TIP: Doplněk stravy KLOUBUS Kloubus


Přírodní doplněk stravy obsahující všechny prospěšné látky ve správném množství a poměru. Podporující správné fungování pohybového aparátu a účinný prostředek pro silné kosti a klouby. „Provedenými rozbory bylo zjištěno, že předložený vzorek produktu KLOUBUS vyhovuje ve znaku označeném "V" požadavku uvedenému v deklaraci na obalu,“ uvádí Ing. Veronika Smutná Ph.D. ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Svým složením se jedná o jeden z nejsilnějších produktů na trhu, je certifikován zdravotním ústavem v Praze a testován na obsah chondroprotektiv. Mohou ho užívat, jak mladí, tak starší lidé, včetně aktivních sportovců. Díky svému složení udržuje normální stav kostí a přispívá k tvorbě kolagenu pro správnou funkci chrupavek.

KLOUBUS, 30 sáčků, 690 Kč.
Více se dozvíte na www.kloubus.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !