8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní očista organismu: znáte pět základních potravin?

16. 03. 2018 | Péče o tělo
Blíží se konec zimy a s ní i náročné období pro většinu z nás. Že vám to nepřijde? Sezóna plesů a večírků, silvestrovská tabule plná nezdravých jídel, jídelníček chudý na čerstvé ovoce a zeleninu, nedostatek pohybu, minimum slunce a tepla – to vše nám dalo pořádně zabrat a je načase se pročistit, odlehčit jídelníček a vrátit se do kondice. Není ovšem důvod se okamžitě hrnout do drastických diet a měnit své stravovací návyky ze dne na den.

1.    Nastartujte metabolismus

O zázračných účincích citrónů toho bylo napsáno již mnoho. Vymačkaná citronová šťáva obsahuje vysoký podíl vitamínu C, který posiluje imunitu, přispívá funkci srdce a snižuje tlak. Citron dokonce může působit jako prevence proti rakovině. Jak využít jeho účinky co nejvíce? Vkročte do nového dne tím, že vypijete sklenici vlažné vody s čerstvě vymačkaným citronem. Během spánku se naše tělo regeneruje, ale nepřijímá žádné živiny. Jakmile se probudíte, je zpomalená nejen vaše mysl, ale i metabolismus. Díky sklenici vody s citronem se hydratujete, ale hlavně nastartujete trávicí systém.

Jarní očista organismu: znáte pět základních potravin?2.    Léčivá síla v malém stroužku

Česnek je proslulý svými detoxikačními účinky. Stimuluje játra k produkování enzymů, které napomáhají tělu vyplavovat toxiny a budovat silnější imunitu. Také působí jako přírodní čistička krve a redukuje možná rizika vzniku krevních sraženin.

Nenechte se odradit výrazným zápachem z úst, který česnek zanechává, a přidejte do většiny jídel jeden až dva rozmačkané stroužky. Přihoďte si do kabelky krabičku mentolových žvýkaček bez cukru, díky kterým si nikdo vaší obliby v této zelenině ani nevšimne.


3.    Zdraví ukryté v zelené hlávce

Většina z nás brokolici rázně odmítá, a to především v důsledku špatných zkušeností ze školní jídelny. Těmto časům je ale dávno konec – dejte této pochoutce druhou šanci. Brokolice je bohatá na hořčík, který přispívá ke správné funkci svalů, srdce a tvorbě hormonů. Drobné růžičky v sobě ale schovávají mnohem víc – přítomný draslík zbaví vaše tělo přebytečné vody a také srovná hladinu krevního tlaku. Abyste si na brokolici opravdu pochutnali, nesmíte ji rozvařit. Nejenže bude mít odpudivou barvu a konzistenci, také ale ztratí všechny důležité živiny. Do vroucí vody přidejte kmín, který působí proti nadýmání, a poté vložte růžičky brokolice. Vařte maximálně tři minuty, nechte okapat a můžete podávat jako součást přílohy.

4.    Načerpejte sílu z kořenové zeleniny

Červená řepa je další potravinou, na kterou lidé mají špatné vzpomínky z dětských let. Dejte jí druhou šanci stejně jako brokolici a uvidíte, že nebudete litovat. Červená řepa je bohatá na hořčík, vitamín C, železo, sodík, vápník a křemík, který je skvělým pomocníkem nejen v boji s viry v organismu, ale i roztřepenými nehty a lámajícími se vlasy. Způsobů přípravy a využití řepy je spousty – můžete ji přidat do salátů, udělat z ní polévku, nebo odšťavnit do ranního fresh džusu na cestu do práce. Skvěle chutná například v kombinaci s mrkví a jablky.

5.    Znáte super zdravý plod hruškovce přelahodného?

Avokádo je „podivínem“ mezi ovocem – má velmi nízký obsah cukru, je bohaté na zdravé tuky a obsahuje téměř 20 minerálních látek a vitamínů. Vláknina se postará o hladký chod trávicího systému, který může pomoci při redukci hmotnosti. Po konzumaci avokáda se budete cítit déle sytí a výrazně tím zmenšíte pravděpodobnost potřeby záchvatového přejídání nezdravými pamlsky. Kromě toho se můžete těšit na pevnější kosti, zdravější oči a sníženou hladinu cholesterolu. Nebojte se tedy vystoupit ze své komfortní zóny a vychutnejte si exotické avokádo jako svěží pomazánku ke snídani – dužinu stačí rozmačkat, zakápnout citronem, přidat trochu česneku a máte hotovo!

Jsou všechny tyto potraviny běžnou součástí vašeho jídelníčku?


Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jarní očista organismu: znáte pět základních potravin?:

Jarní očista organismu: znáte pět základních potravin?
Jarní očista organismu: znáte pět základních potravin?
Jarní očista organismu: znáte pět základních potravin?
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
beránek
Obrázek uživatelky
profil
Nic ve zlém, ale Ty neumíš číst, nejsi Ty tvrdohlavý beránek?
Přeju pěkný a klidný zbytek neděle.
Obrázek uživatelky
profil
Článek není o redukci hmotnosti,na avokádu se neshodujeme.

Citron rakovinu nevyléčí ani jí nezabrání, pouze přispívá k větší odolnosti vůči chorobám.
Obrázek uživatelky
profil
Milá ovečko, nic ve zlém, ale když si článek o jarní očistě organismu pořádně přečtete, zjistíte, že citron je doporučován jako prevence rakoviny, avokádo se nedoporučuje při redukci hmotnosti a nikdo tam netvrdí nic o dostatku čerstvého ovoce a čerstvé zeleniny na jaře....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles