8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní péče o obuv

6. 04. 2008 | Trendy
Skutečnost, že na scénu nastupuje teplejší počasí, neznamená, že není nutné se o boty starat, například impregnovat je či krémovat. Boty z obchodu nejsou ničím napuštěné, ani jakkoli ošetřené.

Proto se doporučuje obuv naimpregnovat, nejlépe 3 vrstvami ještě před prvním nošením. Jednotlivé vrstvy necháme vsáknout a s postřikem skončíme, až když tekutina stéká po povrchu boty. Kvalitní impregnace obuv ochrání nejen proti vodě, ale i zašpinění. K tomuto účelu si můžeme zakoupit například impregnační sprej, který je vhodný rovněž na všechny textilní materiály, například deštníky, bundy, batohy, stany apod.


Jarní péče o obuvLesk a výživa bez námahy

Kožené boty potřebují svou nutnou dávku výživy stejně jako naše pokožka, jinak praskají a odírají se. Leštidla oproti tomu slouží jen ke zběžnému osvěžení vzhledu obuvi, ale v žádném případě nenahrazují krémy. V prvním kroku nezapomeňte obuv řádně vyčistit. V rámci péče krémujte i okraj podrážek. Ideální na údržbu je vyživující a samolešticí krém v jednom, který například nabízí značka Kiwi. Má tu výhodu, že kůži nejen leští, ale i vyživuje.

Semiš má zvýšené nároky

Jak skvěle vypadají boty, bundičky a módní doplňky ze semiše nebo broušené kůže, když jsou nové. Ale bez pravidelné péče se tento materiál rychle zašpiní. Proto mu musíme věnovat zvýšenou pozornost. Speciální renovační sprej na semiš a broušenou kůži pomáhá účinně a přitom jemně ošetřit povrch bez rizika odření. Aby byla účinnost spreje co největší, nastříkejte boty nebo oblečení ještě před prvním nošením. Pravidelným používáním spreje omezíte zažírání nečistot do hloubky vlasu a zabráníte blednutí barev. Takto ošetřený materiál se také snáze čistí a vydrží dlouho jako nový. Abyste předešli i případnému narušení usně či promočení, použijte i impregnační sprej.


Jak bojovat se zápachem

Nohy se potí každému. Nepříjemnému pocitu ze zápachu obuvi přejdete pravidelným používáním antibakteriálního osvěžovače obuvi. Účinně neutralizuje a desinfikuje pach v běžné i sportovní obuvi a vy se tak můžete bez obav zout kdekoliv a kdykoliv. Sprej s unikátním dvojitým rozprašovačem (systém pata – špička) vám dodá sebevědomí na celý den. Jedním sprejem osvěžíte až 50 párů obuvi. Pomoci mohou i parfémované vložky pro ni a pro něj. Jejich speciální povrch absorbuje pot a zároveň uvolňuje parfém.


Nechte boty odpočinout

Nezapomeňte pravidelně střídat obuv a její výběr přizpůsobit počasí. Boty si po každém nošení potřebují odpočinout a to přibližně 12 hodin.  



Zdroj: KIWI

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mala som kolegynu, ktorej muž vyrabal kožené topánky a odporúčakla jedine vodu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles