8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je nutné si kalorické tabulky hlídat i během svátků?

16. 10. 2022 | Diety
-Komerční sdělení-

Kalorické tabulky jsou skvělým pomocníkem pro všechny, kteří se snaží zhubnout přebytečná kila. Díky vyplněným údajům, jako je množství a druh přijaté stravy nebo vykonávané aktivity během uplynulého dne, získá člověk ucelenou představu o tom, co by ve své životosprávě měl vylepšit, aby co nejdříve dosáhl svých hubnoucích cílů. Nicméně je nutné si kalorické tabulky hlídat i během nastávajících svátků?

Hubnutí pomocí kalorických tabulek


Jak již bylo zmíněno, kalorické tabulky slouží zejména jako užitečný zdroj informací o tom, kolik množství kalorií jsme během dne přijali i spálili. Díky těmto informacím můžeme přizpůsobit nejen svoji životosprávu, ale zejména stavbu jídelníčku. Online kalorické tabulky šetří zejména čas, který byste v opačném případě museli věnovat detailnímu rozboru etiket nacházejících se na zakoupených pokrmech.

Doporučený denní příjem kalorií je pro každého člověka jiný, odvíjí se to mimo jiné podle pohlaví či věku. Nelze tak přesně stanovit, kolik přijatých tuků či sacharidů během dne je v normě, avšak díky kalorickým tabulkám získáte lepší představu o tom, kde je potřeba ubrat a kde naopak přidat.
Je nutné si kalorické tabulky hlídat i během svátků?
Zdroj: unsplash.com, Fuu J


Symbolem Vánoc jsou pro mnohé nejen dárky, ale i jídlo


Stejně, jako k Vánocům neodmyslitelně patří dárky nebo vánoční stromeček, je tomu tak i u jídla. Kdo z nás si umí představit Štědrý den bez cukroví nebo řízků? Nebuďte proto na sebe během svátků tak přísní a například takové vepřové na kmíně si klidně dopřejte. Na škodu však určitě nebude, zařadíte-li na program dne nějaký pohyb, ideálně procházku v přírodě nebo třeba běh na páse. Díky zvýšenému pohybu si tak bez výčitek můžete dopřát nejen zmíněné vepřové na kmíně, ale třeba i cukroví s vánočkou, důležitý je především balanc. Skvělou možností je také příprava zdravějších verzí pokrmů, v případě cukroví například volte jiné varianty mouky, než kterou je tradiční pšeničná.

Tipy na zdravější recepty


Kaloricky náročnější jídlo představuje například štědrovečerní večeře skládající se obvykle z kapra, smažených řízků a bramborového salátu s majonézou. Nebojte se být letos o něco originálnější a připravte si třeba fitness bramborový salát společně s lososem. Spousta zdravějších variant ale existuje i u cukroví. Příkladem toho jsou vánoční perníčky ze špaldové mouky, celozrnné vanilkové rohlíčky nebo avokádové kuličky s hořkou čokoládou.

A v neposlední řadě vyzkoušejte dietnější verzi vánočky, potřebovat na ni budete mimo jiné mandlové mléko, které se neřadí k nejlevnějším surovinám, proto si ohlídejte, kdy a kde je dostupné mléko v akci, o kterém informují slevové letáky. Hodit se vám bude mandlové mléko v akci i na zdravou variantu oblíbeného zimního nápoje, kterým je kakao.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Perfektní odkazy, díky
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík---Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na článek jsem narazila při vážení surovin na oběd pro zápis do kalorických tabulek 😂 Používám a jsou super
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles