8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je veškerá dámská kosmetika opravdu jen pro ženy?

6. 11. 2020 | Krása

Původně jsem toto téma chtěla dát do diskuse a já doufám, že se při čtení mých řádků tak koneckonců stane. Snad. Je to podle mne dosti diskutované téma.

Začalo to tím, že jsem si všimla u jednoho mého kamaráda, že používá dámskou i pánskou kosmetiku, tedy z té dámské hlavně vyplňující séra, krémy kolem očí a na odbourávání váčků pod očima včetně tmavých kruhů kolem očí. Jeho preferovanou kosmetikou jsou cenově dostupné produkty z běžně dostupných a  tzv. „kolujících katalogů“, kde na muže sice částečně pamatují ohledně vůní, šamponů, sprchových gelů apod., avšak jemná mužská kosmetika chybí, tak si ji vybírá z ženské nabídky. Není to žádný fintil, prostě o sebe dbá. Je jasné, že nepoužívá makeupy, pudry, třpytky a laky na nehty atp., ale prostě pěstící nabídku pro pleť. Jednou jsem se ho na to zeptala a on mi odpověděl, že se za to nestydí, když chce vypadat dobře (a jemu se to opravdu daří!).

Táhne mu na padesátku a tak si řekl, že je čas o sebe začít pečovat dřív a víc než obvykle. Jak už jsem řekla, po holení používá vyplňující séra a zklidňující emulze pro citlivou pleť (tady k jeho preferencím patří trochu výše cenově položené produkty ze známých francouzských balneoterapeutických středisek. Sám říká, že raději po holení použije takovýchto prostředků a hned dodává, že na tom opravdu nic není a je to lepší než alkoholové vody po holení, které mužům ve středním věku způsobují často vysoušení pleti a tvorbu vrásek, hlavně kolem očí, kde se pleť jakoby sráží. Mužská kosmetika také prý zcela ignoruje krémy na pěstění okolí očí a objevující se výraznou tvorbu mimických vrásek. Takže je pro něj přirozené, když každý den po vstávání a před odchodem do práce používá zvláčňující emulzi po holení a přirozeně také v rychlovce zpevňujícího krému kolem očního okolí.

Nedávno ho prý potěšil jeden výrobce konopné kosmetiky, který vyvinul speciální lehounký krém pro muže s vysokým obsahem koenzymu Q 10. Používá jej už skoro rok a je to doopravdy znát. Ráda ho chválím, protože on, ač rozený „alfa samec“, sahá po kosmetice, a to mnohdy velmi jemné. Myslím si, že každá odpověď ve stylu: „Ano, používám.“, souzní s mnoha jinými muži, kteří se to jenom bojí říct, aby jim posměvačné ženy nesnižovaly jejich ega v tomto směru.

Viděla jsem v jeho neceséru celou řadu produktů na pěstění pokožky a vždy se zvědavě dívám, když narazím na nějakou čistě mužskou značku, jaký design mají krabičky a diskrétní obaly. Jsem moc ráda, že Jirku (tak se jmenuje) mám za kamaráda a jeho žena mu to taky přeje. V tomto chvalném případě zmiňuji část příběhu našeho přátelství, určitě by se dobře pobavil, že jsem o něm napsala tenhle krátký článek do našeho klubu. K užívání kvalitní kosmetiky ponouká čistě a častěji i svého 35letého syna a když si já vybírám nějaké věci v katalogu, sama mu říkám: Tohle si kup, to je dobrá investice do vlastní image.“

No, rozepisovat se zatím nebudu, třeba některá z vás na toto téma založí diskusi, i když nepopírám, že se v některém z dalších článků nebo v diskusích k tomu všemu se ráda vrátím.

Co vy na to, mé drahé virtuální kamarádky z našeho webu?


Imogeen - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ač je to údajně celé o kosmetice, něco tu fest Smajlíksmrdí...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nie je hanba, keď sa muž o seba stará a používa kozmetiku.
A ak nenájde v ponuke pánskej kozmetiky to, čo hľadá, tak experimentuje s dámskou. No a keď mu vyhovuje, prečo nie.

Len mi nesedí: "Táhne mu na padesátku ..." a "K užívání kvalitní kosmetiky ponouká čistě a častěji i svého 35letého syna".
Niekde sa "vloudila chybička" Smajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles