Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jízda na nosiči

24. 01. 2012 | Vaše příběhy
Když jsem byla malá, často mne všichni vozili na nosiči - taťka, mamka, babička … Vždy mi říkali: Měj nohy od sebe, ať je nestrčíš do kola. Hrozně nerada jsem tak jezdila a moc si přála jezdit na svém kole. Jenže mi říkali, že jsem na to ještě malá.

Pamatuji se, jak jsme jeli na kole s tatínkem k babičce. Já samozřejmě na nosiči. Nazpátek jsme jeli druhou cestou – z kopečka a kolem rybníka Vajgar k nám do sídliště. Z kopečka to taťka rozjel, jenže zapomněl, že jsem vzadu, ještě několikrát šlápnul do pedálu a my se řítili neuvěřitelnou rychlostí z kopce. Jenže mé neposedné nožky nevydržely a jedna vlítla do zadního kola -  a my jsme letěli střemhlav přes kolo.

Já jsem kromě pohmožděné neposedné nožky byla v pořádku. Ale tatínek byl potlučený, asi měl i slabý otřes mozku. Za kopcem bydlela teta a ta se pro nás stala azylem. Taťku ošetřila a pak nás dovezla domů autem.

Naposledy jsem na nosič sedla s mým bratránkem. Já, sestra, sestřenka a bratránek jsme jeli s dospělými k babičce na oběd. Já samozřejmě neměla povoleno jet na kole, a tak mne šoupli na nosič bratránkovi. Měl favorita a uměl jezdit pěkně rychle. Protože se chtěl ukázat před holkama, řekl, kdo bude u babičky první, vyhrál.

Celou cestu jsme vyhrávali, jenže přišla osudná zatáčka, holky už nás doháněly, a proto bratránek ještě zrychlil – a v zatáčce zase vyletěla má noha do kola a my jsme ani nevyhráli, ale ještě jsme se „vymlátili“. To musela být podívaná. Bratránek si vyhodil rameno a zlomil klíční kost a půl roku nemohl hrát hokej. Já jsem měla jen odřeniny. Naštěstí. Moc mne to ale mrzelo, že jsem to takhle zkazila a od té doby jsem na nosič nesedla.

chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vidím mládež, jak jede z kopce. Jeden šlape, druhý sedí na sedačce a někdy ještě třetí sedí vzadu na nosiči. Je to frajeřina a riskování, ale když jsme byli mladí jezdili jsme také tak. My jsme měli štěstí, že se nám nikdy nic nestalo.
Pěkně napsaný článek!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem taky jezdila,ale dopadla jsem trošku hůř...byly i jizvy....
Ale moc hezky jsi to napsala...díky za počteníčko..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mňa občas viezol na nosiči strýko ale vždy sme išli pomaly. Raz sa stalo, že som nohu strčila do kolesa a samozrejme to skončilo pádom. Ale keďže sme išli pomaly, nestalo sa nám nič. Odvtedy som sa takto viesť už nikdy nedala a ani ja som nikoho na nosiči voziť nechcela. Nemuselo by to vždy dopadnúť dobre.
Obrázek uživatelky
profil
teda, to jsi měla pokaždé štěstí, že to dopadlo tak dobře.
Moje spolužačky taky tak bouraly. A taky ta jedna měla jen pár oděrek, ale ta druhá měla naraženou čelist, byla pár dnů v nemocnici a užívala si podávání stravy přes hadičku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles