8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když slábne tělo i duch

3. 04. 2020 | Vaše příběhy
Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o nedávný příběh s hororovým průběhem, ale šťastným koncem.

O  pomůcce pro starší občany, kterým slábne paměť, a sice kombinaci K + M +B /nejde o biblické tři krále!/ jste asi slyšeli. Čteme KLÍČE, MOBIL, BRÝLE. Pro mě, bohužel, málo písmen. Já mám osobní heslo BUZIK, nesouvisí ale s odsuzováním homosexuality. Ráda vysvětlím. Ke stařeckým radostem patří úbytek až úplná ztráta zubů, u některých jedinců i zhoršený sluch. Patřím mezi takto již poznamenané, moje heslo dešifrujeme  jako BRÝLE, UŠI /sluchadla/, ZUBY /protéza/, INFORMACE /mobil /, KLÍČE. Heslo slouží poměrně dobře, pokud k němu nepřibude ještě něco navíc - nesoustředěnost a zbrklé reakce pramenící z nízkého sebevědomí a strachu, abych někam nepřišla pozdě. To mě v dětství naučil můj otec, „ajznboňák“. Ačkoli jsme bydleli od nádraží necelé tři minuty, museli jsme se při cestování vlakem vypravit tak, abychom byli na nástupišti nejméně o půlhodinu dříve.

Tak si v klidu a s časovým náskokem sedím na frekventované zastávce MHD, luštím křížovky, mám totiž s sebou kromě kabelky ještě látkovou tašku s časopisy. Čeká mě další ze série injekcí u lékaře, tak abych využila času. Přijede autobus - kruháč,  jede ještě dřív o pár minut než ten můj. Tím líp!
Bleskově nasedám do autobusu s průkazkou v ruce. Když se uvelebím, autobus se rozjede a rychle z kopce sjíždí k další zastávce.

Sáhnu po kabelce, že si uložím průkazku, ale kabelka fyzicky neexistuje. Situace na infarkt...Nechala jsem ji na startovní zastávce, takže vysedám a doslova funím zpět do kopce. Běh se nekoná, mám v kolenním kloubu zatím jen první injekci. Míjím křižovatku, kde policisté hlídají školáky na rušném přechodu. Ptala jsem se hlídky, jestli nemají auto, ale neměli. Tak s hrůzou, že přijdu o všechny doklady, karty, klíč, mobil, ale i krabičku s injekcí, vlastně se stanu novodobým Robinsonem bez spojení se světem, vyvíjím skoroběh.
Když se zpocená jako dvířka od chléva /říkáme my, Valaši/  dopotácím k lavičce na zastávce, kromě jedné paní tam vidím i svou kabelku plnou vzácností.

Konec dobrý všechno spravil, navíc přijel další autobus, kterým jsem původně měla na kliniku dojet.  A pak nevěřte na zázraky!

Prababka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek,napsaný s humorem a nadhledem nad věcí.Smajlík
Také jsem už prababka,tak vím moc dobře,o čem je řeč.Na štěstí se mi zatím ještě nic podobného nestalo.Být ve vaší situaci,byla bych asi na mrtvici.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zřejmě kolem nebyl žádný poberta
Obrázek uživatelky
profil
mně se také jednou povedlo nechat kabelku na úřadě, myslím že to bylo v pojišťovně, ale naštěstí zůstala na místě. Nikdo ji neukradl.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles