8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor na to, co všechno o vás prozradí obočí!

2. 06. 2017 | Krása
Vaše obočí je odrazem vaší osobnosti. Zde je velký přehled, co o vás prozradí, i návod, jak ho upravit, abyste působili co nejlépe. Obočí je jedním ze základních nástrojů fyziognomie – nauky o informacích ukrytých v naší tváři. O tom, jací jsme, vypovídá jeho posazení, tvar, výška, hustota, ale často i barva. 

Mnoho lidí si to neuvědomuje, ale vzhled obočí velmi výrazně ovlivňuje první dojem. Péči a úpravě obočí bychom proto měli věnovat podobnou pozornost, jako třeba výběru vhodných šatů nebo make-upu. I drobnou a finančně nenáročnou úpravou obočí jsme často schopní dosáhnout obdobně výrazné změny svého vzhledu jako třeba v případě změny účesu. Změna by však měla být vždy provedena citlivě a s ohledem na náš celkový vzhled. Drastické ztenčování, nebo naopak divoké domalovávání nepatřičnými barvami většinou nadělá víc škody než užitku. Nejvíce „in“ je dnes rozhodně přirozenost.

Jak se vyznat v obočí podle fyziognomie:


1. Vzdálenost obočí od sebe:
Pokud je skutečně velká, je daná osoba velmi precizní a může mít až sklon k workoholismu. Obočí blízko u sebe, či dokonce srostlé, vypovídá o tom, že hledáteživotní hodnoty jinde než v práci. Pokud je rozestup mezi očima a obočím naopak malý a oblouk obočí blízko očí, svědčí to o impulzivnosti, netrpělivosti a sklonu k náladovosti. U takového člověka nikdy nevíte, kdy změní názor, na druhou stranu má rád změnu, a tak se s ním nikdy nebudete nudit.  Poměrně blízko posazené, výrazné a přirozeně husté obočí má modelka Cara Delevingne. Obočí daleko od sebe má naopak herečka Angelina Jolie.

2. Vysoko posazené obočí: Obočí se klene vysoko nad očima a naznačuje nerozhodnost, ale také nárazově velké nasazení a nadšení pro věc, kterou ale dotyčný bohužel neumí vždy dotahovat do konce. Vysoko posazené, byť uzoučké obočí, měla slavná herečka Lucille Ball.

3. Výrazné obočí: Husté, často široké obočí mívají lidé, kteří si jdou za svým, jsou ambiciózní, sebevědomí, pečliví, důslední a dokážou nadchnout pro danou věc i své okolí. Divoké husté obočí má herečka Brooke Shieldsová, které se perfektně hodí k bujné záplavěvlasů.

4. Nenápadné obočí: Spíše úzké obočí světlejší barvy mívají přizpůsobiví lidé, kteří nemají rádistřety s druhými. Jsou to skromní taktici, s nimižje druhým dobře. Mají rádi jistoty v životě, nevyhledávají změny. Ale pozor: Pokud si jinak husté obočí vytrhávátedo tenké linie, nejenže to není „in“, ale také to v očích druhých může měnit váš charakter, a to poměrně hodně. Pokud to s trháním obočí přeženete, může to vytvářet dojem narcismu. Platí zde tedy obecné pravidlo: mějte upravené a tak plné obočí, jak jen to jde v jeho přirozeném tvaru.  Nenápadné, tenoučké obočí dlouho nosila herečka Drew Barrymore.  

5. Rovné obočí: Mívají je vícemuži – sebevědomí vyrovnaní jedinci, kteří na sebe dokážoustrhnout pozornost okolí. Značí to, že sena danou osobu můžete spolehnout. Je znakem vysokého intelektu, více se smyslem pro logiku než pro emoce. Tito lidé se nenechají jen tak strhnout situací, mají rádi stabilitu a klid. Rovné obočí má například herečka Salma Hayek. 

6. Opačně otočené obočí: Zpočátku opačně otočený oblouček obočí mívají emotivní, spontánní lidé, vždy připraveni k akci, zábavě, ale také pomoci. Takové obočí měla herečka Audrey Hepburnová – rovné, mírně opačně klenuté, černě vybarvené a pečlivě upravené.

7. Obočí do obloučku: Zkrátka obočí tak akorát husté a vysoké. Mívají ho lidé přátelští, důvěryhodní, kteří rádi pomohou druhým a působí přirozeně (snad právě proto si tolik ženpodvědomě upravuje obočí právědo tohoto tvaru). Obočí do obloučku má zpěvačka Beyoncé.obočí Sophia Lorenová

8. Klenuté obočí: Mívají je přemýšliví, upovídaní extroverti, kteří jsou rádi středem pozornosti. Může také signalizovat smysl pro perfekcionismus, vysoké očekávání a nároky na sebe i druhé. Tito lidé rádi pracují sami na sebe, týmové prácise vyhýbají, ale umí řídit druhé. Takové obočí mají například zpěvačka Cher nebo herečka Sophia Lorenová (viz. obrázek).

Největší módní faux-pas:


Obočí, které neodpovídá barvě vlasů! Nic tak neupoutá pozornost jako kombinace blond vlasů a výrazného černého obočí, bohužel v tom negativním slova smyslu. Nepůsobí to přirozeně a věrohodně. Proto je velkým trendem barvit si obočí k barvě vlasů, tak aby co nejvíc ladilo.
Jedno však platí pro úpravu i barvu obočí stejně: V kurzu je krásně doladěná přirozenost!

Zajímavost:


Kde se nechat odborně ošetřit: Zatímco v zahraničí nabízejí služby v oblasti stylingu a péče o řasy a obočí především kadeřníci, u nás je tato oblast spíše doménou kosmetických salonů. I to se ale pomalu mění a kadeřnických salonů nabízejících tyto služby přibývá.

Zdroj, foto: BeautyLash, RefectoCil


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to rozhodně nesedí.
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles