Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lázně Karlova Studánka

6. 07. 2016 | Česká republika
Karlova Studánka je malé lázeňské městečko ležící kousek od Pradědu - nejvyššího vrcholu Moravy. Lázně byly založeny roku 1785 Františkem Maxmiliánem II. a zaměřují se především na léčbu onkologických onemocnění, onemocnění dýchacích cest, léčbu vysokého krevního tlaku a také na pohybové nemoci.

V Karlově Studánce se nachází 7 hlavních  léčivých pramenů - pramen Maxmilián, Karlův pramen, Antonínův pramen, Vilémův pramen, pramen Bezejmenný, Trubačův (Trubkový) pramen, pramen Norbert, který obsahuje největší obsah kyseliny uhličité a železa. Pro lázeňský provoz je využívána voda ze dvou nových pramenů - Petrova a  Vladimírova. Posledním pramenem je Úředník, tento pramen je volně přístupný. Prameny v Karlově Studánce obsahují hodně minerálu a jsou bohaté na oxid uhličitý. Vodu z těchto pramenů si mohou návštěvníci nabrat buď v Pitném pavilonu stojícím naproti Slezskému domu a nebo v domě Libuše.

Lázně Karlova StudánkaObec Karlova Studánka se skládá převážně z dřevěných lázeňských domů postavených v klasicistním empírovém stylu. Nejstarší - Správní dům Odra byl postaven v letech 1782 - 1785. Z původních domů už zde dva nejsou a to Skleněný domek, který byl bořený v roce 1987 a Vila Paula, která vyhořela roku 1914.

Pokud se do Karlovy Studánky vydáte, můžete odpočívat ve zdejších lázních nebo vyrazit i na výlet do blízkého okolí.  Není to daleko například k již jednou zmiňovanému Pradědu. Dostanete se tam buď cestou přes sedlo Hvězda a následně přes chatu Ovčárnu.

K Pradědu se můžete také vydat kolem řeky Bílé Opavy směrem od hotelu Hubertus v Karlově Studánce. Z druhé strany obce se dostaneme k Rolandovu kameni, na jehož vrcholu je vybudovaná vyhlídka, z které je vidět velká část Jeseníků.

V zimě se dají využít i lyžařské vleky v blízkém okolí.


Peggy89 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Lázně Karlova Studánka:

Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné místo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Karlově Studánce je moc hezky. Aspoň pro ty, kteří mají rádi přírodu a klid. Ubytování s polopenzí v některém z lázeňských domů, koupání v láz.akvaparku, vycházky do okolí, na Praděd, výlet do Lázní Jeseník a mnoho dalších příjemných míst je k mání.
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme tam v červnu..jsou to krásné lázněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nebyla jsem, ale rodiče ano. Moc se jim zde líbilo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkśnad někdy-Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles