8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lázně Karlova Studánka

6. 07. 2016 | Česká republika
Karlova Studánka je malé lázeňské městečko ležící kousek od Pradědu - nejvyššího vrcholu Moravy. Lázně byly založeny roku 1785 Františkem Maxmiliánem II. a zaměřují se především na léčbu onkologických onemocnění, onemocnění dýchacích cest, léčbu vysokého krevního tlaku a také na pohybové nemoci.

V Karlově Studánce se nachází 7 hlavních  léčivých pramenů - pramen Maxmilián, Karlův pramen, Antonínův pramen, Vilémův pramen, pramen Bezejmenný, Trubačův (Trubkový) pramen, pramen Norbert, který obsahuje největší obsah kyseliny uhličité a železa. Pro lázeňský provoz je využívána voda ze dvou nových pramenů - Petrova a  Vladimírova. Posledním pramenem je Úředník, tento pramen je volně přístupný. Prameny v Karlově Studánce obsahují hodně minerálu a jsou bohaté na oxid uhličitý. Vodu z těchto pramenů si mohou návštěvníci nabrat buď v Pitném pavilonu stojícím naproti Slezskému domu a nebo v domě Libuše.

Lázně Karlova StudánkaObec Karlova Studánka se skládá převážně z dřevěných lázeňských domů postavených v klasicistním empírovém stylu. Nejstarší - Správní dům Odra byl postaven v letech 1782 - 1785. Z původních domů už zde dva nejsou a to Skleněný domek, který byl bořený v roce 1987 a Vila Paula, která vyhořela roku 1914.

Pokud se do Karlovy Studánky vydáte, můžete odpočívat ve zdejších lázních nebo vyrazit i na výlet do blízkého okolí.  Není to daleko například k již jednou zmiňovanému Pradědu. Dostanete se tam buď cestou přes sedlo Hvězda a následně přes chatu Ovčárnu.

K Pradědu se můžete také vydat kolem řeky Bílé Opavy směrem od hotelu Hubertus v Karlově Studánce. Z druhé strany obce se dostaneme k Rolandovu kameni, na jehož vrcholu je vybudovaná vyhlídka, z které je vidět velká část Jeseníků.

V zimě se dají využít i lyžařské vleky v blízkém okolí.


Peggy89 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Lázně Karlova Studánka:

Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
Lázně Karlova Studánka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné místo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Karlově Studánce je moc hezky. Aspoň pro ty, kteří mají rádi přírodu a klid. Ubytování s polopenzí v některém z lázeňských domů, koupání v láz.akvaparku, vycházky do okolí, na Praděd, výlet do Lázní Jeseník a mnoho dalších příjemných míst je k mání.
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme tam v červnu..jsou to krásné lázněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nebyla jsem, ale rodiče ano. Moc se jim zde líbilo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkśnad někdy-Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles