Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní FLORA OLOMOUC 2008 - umění v rozkvetlé zahradě

12. 07. 2008 | Výstavy
Celonárodní výstava kaktusů a sukulentů, unikátní expozice „Život v mokřadech“, aranžované historické kočárky, okrasné dřeviny a hlavně množství letních květů - to všechno bude patřit k lákadlům letní etapy výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC 2008.

Brány největšího českého zahradnického svátku, který právě slaví půlstoletí své existence (první květinová výstava v Olomouci se konala v srpnu 1958), budou zájemcům otevřeny od 21. do  24. srpna – denně od 9 do 18 hodin.

Letní FLORA OLOMOUC 2008Hlavní výstavní pavilon A se společnou expozicí Českého zahrádkářského svazu nabídne záplavy růží, gladiol, jiřinek, lilií a balkonovek, doplněných vodními rostlinami a bonsajemi. Protipól přirozené krásy živých květin budou v expozici, která ponese název „UMĚNÍ V ROZKVETLÉ ZAHRADĚ“, tvořit umělecké artefakty z keramiky, dřeva a kovaného železa.

Pozornost návštěvníků  si určitě získají i přitažlivé exponáty letní floristické soutěže s názvem „Přivítání miminka“. Aranžéři budou pod patronací Svazu květinářů a floristů ČR soutěžit ve zdobení historických dětských kočárků a aranžování kytic pro maminky. Galerie pavilonu pak bude vyhrazena milovníkům kaktusů a sukulentů. Kromě desítek zajímavých druhů těchto pozoruhodných rostlin zde návštěvníci naleznou také fotografie z cestovatelských výprav za kaktusy, bezplatnou poradenskou službu i možnost nákupu odborné literatury a rostlin.

Na letní Floře Olomouc se budou výpěstky okrasných stromů, keřů a trvalek tradičně prezentovat členové Svazu školkařů ČR. Jejich expozici doplní výstava fotografií spojená se 7. ročníkem ankety „Strom roku“, kterou vyhlašuje Nadace Partnerství. Zájemci tak dostanou šanci hlasovat pro zvolený strom přímo na výstavišti .

Letní FLORA OLOMOUC 2008S opravdovými unikáty se pro dvouleté přestávce v Olomouci opět představí Unie botanických zahrad ČR. Její expozice „Život v mokřadech“ přiblíží návštěvníkům vzácnou květenu i zvířecí obyvatele bažin od mírného pásma až po tropický prales.
Na zahrádkáře, chalupáře a kutily čeká na výstavišti bohatá nabídka Letních zahradnických trhů s rostlinným materiálem, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Návštěvníkům výstavy  budou zdarma přístupné sbírkové skleníky výstaviště i Botanická zahrada Univerzity Palackého a Botanická zahrada a rozárium v Bezručových sadech, letos s novou expozicí travin pod hradbami.

Pro chvíle oddechu jsou připraveny atrakce pro děti a každodenní zábavný program s folkovou Pozvánkou na Mohelnický dostavník, festivalem Country Folk Flora i módními přehlídkami.

Přijeďte si odpočinout, načerpat síly i inspirace
– letní FLORA OLOMOUC bude pro veřejnost otevřena
21. – 24. srpna 2008, denně od 9 do 18 hodin. 
   


SLEVY PRO ZÁJEZDY na letní květinovou Floru  

Letní FLORA OLOMOUC 2008
A ještě dobrá zpráva pro budoucí návštěvníky jubilejní Flory: při objednání a odebrání min. 20 ks vstupenek nejpozději do 10 dnů před začátkem výstavy mohou zájemci získat 15% slevu !


Více informací se dozvíte na oficiálních webových stránkách výstaviště FLORA OLOMOUC.



ZUZI
ChytráŽena.cz

        



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ty já můžu. Tedy co se kytiček týče. Máme jich doma taktéž pěknou řádku a na zaskleném balkoně není k hnutí takže to u nás také vypadá jako na nějaké výstavě. Ale jakmile je někde nějaká poblíž tak se jedeme podívat.
Obrázek uživatelky
profil
já bydlím třeba v Havířově .. to taky není zrovna blízko .. mám jeden tip: sežeň ještě pár nadšenců a můžete jet autem a poskládat se na benzín, nebo vzít hromadnou jízdenku na vlak ... taky to tak praktikuju .. samotnou by mě to vyšlo na pěkné peníze ...
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkkrásná výstava,škoda,že bydlím na druhém konci republiky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles